Zilele trecute prefectul Cristian Roman facea o criza de nervi la aflarea vestii ca un inspector din Dorohoi aduna alimente folosind numele prefectului. Chestiile respective erau adunate pentru nu stiu ce festival si nu stiu exact cum era folosit numele lui Cristian Roman, probabil li se povestea agentilor economici ca asa a zis prefectul. Sefii celui invinuit spun ca nu se poate asa ceva, ca e om cinstit si asa mai departe. Si eu ma indoiesc ca omul respectiv a luat mincarea adunata acasa, probabil doar fusese insarcinat cu problema respectiva. Aici este necazul de fapt, ca in momentul in care a trebuit sa se descurce, "nu stiu cum, treaba t " probabil i-a spus seful lui, omul a inceput foloseasca numele prefectului, ca sa poata veni inapoi la slujba si sa zica misiune indeplinita.
Nici macar nu e ceva neobisnuit, asta cu "treaba ta cum faci ", s-a incetatenit de multa vreme, ca sa nu isi mai bata capul diversi sefi cu asta. Numai ziaristii mai sint curiosi din cind in cind cum anume s-a rezolvat o problema, indiferent daca a dus la rezultate bune sau nu. Pentru ca am trecut de vremea cind scopul scuza mijloacele, asta era valabil pe vremea comunistilor. Atunci ni se povestea ca pentru a face omleta trebuie sa spargi si citeva oua. Iar rezultatul a fost ca oua sparte am vazut toti, dar omleta nu a vazut-o nimeni.
De aceea probabil cum se fac anumite lucruri, chiar foarte simple devine foarte important. Oamenii care au donat ceva cu de-a sila, pentru ca "asa a zis prefectul ", cu siguranta au deja impresiile lor despre povestea asta si nu vor fi schimbate asa usor.
Asta se vede foarte tare la toate nivelele in Romania, faptul ca nu conteaza cum faci un anume lucru. Politicienii vor sa ajunga la putere, nu conteaza cum, mintind si inselind pe toata lumea, cui ii mai pasa, odata ce iau puterea. Tot felul de smecheri imbracati ca un cirnat si semianalfabeti vor sa se imbogateasca, nu conteaza cum, ca oricum dau spaga la aceiasi politicieni si la altii de prin jur si nu patesc nimic. Si asa mai departe. Asa ca ce mai conteaza un biet inspector care a vrut sa isi faca treaba mai repede. S-a uitat si el in jur si a facut la fel.