De la conspiratia neo-comunista a mineriadelor de la inceputul anilor ‘90, Romania nu a mai cunoscut o coalizare atat de puternica, de indarjita a fortelor oligarhiei rosii. Miza actiunii "patrulaterului negru" format din PNL, PSD, PC si PRM - cumplita si de cosmar alaturare - este "totul sau nimic"! Aceste partide fara doctrina, in a caror conducere intalnim oameni compromisi politic fie datorita trecutului comunisto-securist, fie datorita apucaturilor de ciocoi cu care si-au exercitat mandatul la guvernarea tarii, si-au angrenat parlamentarii intr-unul dintre cele mai periculoase jocuri politice din viata Romaniei post-decembriste. Dusmanul comun este Basescu - "Presedintele jucator". Totusi, mineriada parlamentarilor nu a inceput cu aceasta comisie de anchetare a presupuselor devieri anti-constitutionale ale Presedintelui. Mineriada a inceput de multa vreme.
Parlamentarii au asasinat legi esentiale pentru combaterea coruptiei inalte care se manifesta in mijlocul clasei politice romanesti si al principalelor institutii ale statului. Legea Agentiei Nationale pentru Integritate este un bun exemplu. Aceasta agentie care, in conformitate cu cerintele Uniunii Europene, ar fi chemata sa fie un instrument important in diminuarea coruptiei inalte, nu-si are niciun rost in logica parlamentarilor romani. Va aduc ca exemplu hotararea senatorilor ca inspectorii ANI, in cazul in care sesizeaza diferente vadite intre averea si declaratia de avere a celui vizat, sa nu poata dispune efectuarea unei expertize judiciare decat cu acordul persoanei cercetate. Asta ar fi ca atunci cand nu poti retine si ancheta un infractor decat cu acordul acestuia, adica aberatia aberatiilor! Iata cum inteleg parlamentarii romani lupta anti-corputie!
Tot senatorii au adoptat acum cateva zile trecerea atributiilor privind propunerea procurorului general al Romaniei de la Ministerul Justitiei la Consiliul Superior al Magistraturii, adica de la institutia "varf de lance" in lupta impotriva coruptiei la o institutie care, conform legii, nu are nicio putere de control asupra eficientei activitatii procurorilor si niciun drept de a stabili coordonatele luptei anti-coruptie. Si poate ca nici interesul, putem sa adaugam daca ne gandim la sincopele acestui consiliu in procesul de reforma a Justitiei.
Despre motiunea de cenzura impotriva ministrului Justitiei, cel mai eficient membru al Guvernului Romaniei si aliatul Presedintelui in lupta anti-coruptie, conform declaratiilor oficialilor Uniunii Europene, nu are rost sa mai vorbim. Curtea Constitutionala s-a pronuntat, demontand conspiratia "patrulaterului negru".
Romania este aruncata in tenebrele unei conspiratii anti-democratice de intaia sa institutie, de Parlament. De acolo de unde ne asteptam sa-si afle izvoarele democratia romaneasca de tip european, a erupt vulcanul rosu al fostilor comunisti aliati cu ciocoii prezentului, vulcan a carui lava ameninta sa spulbere orice incercare de rezidire a societatii romanesti dupa normele civilizatiei europene. Priviti cu atentie la trecutul mai mult sau mai putin indepartat al unora dintre cei care isi spun democrati, liberali, conservatori, social-democrati si patrioti. Veti descoperi chipurile hade ale unor fantome de activisti de partid comunist, de poeti de curte ceausista, de turnatori la Securitate, de jefuitori de tara. Acestia sunt oamenii ascunsi in spatele listelor de candidati, oamenii pe care i-am votat cu speranta ca vom trai ceva mai bine, ca Romania va fi si a noastra. Ne-am inselat. Romania a fost si este, deocamdata, Romania lor, o Romanie in care noi si copiii nostri nu avem de ales decat intre a ramane aici, ca sclavi sau a pleca spre taramuri straine, alungati de rautatea lor.