Astazi, toata suflarea ortodoxa romaneasca are praznic mare. In toate bisericile si manastirile din tara se oficiaza slujbe de pomenire pentru cei mai cunoscuti apostoli ai Lui Hristos: Sfintii Apostoli Petru si Pavel. Bucurie mare si in puscariile de pe tot cuprinsul tarii. Toata suflarea hoteasca participa cu drag si cu gandul la masa festiva la slujbele tinute pentru cei care sunt patronii si ocrotitorii parnaiasilor.
In acest an, Sfintii Apostoli au avut mare milostivire pentru cei pe care ii au sub obladuire. Se vede ca judecatorii nostri au pacate grele pe care vor sa le spele si, in cinstea Sfintilor Apostoli, elibereaza pe banda tot ce le este adus in fata. Nu conteaza daca este talhar la drumul mare sau escroc care a dat tunuri de zeci de miliarde. Tot ce are un standard cat de cat ridicat in lumea buna este considerat numai bun ca sa fie adus jertfa patronilor puscaria- silor si este redat lumii pacatoase din care a venit. Se pare ca judecatorii nostri au gasit o formula originala de spalare de pacate, aplicand pe capete principiile iubirii crestine care spune ca “nu pedepsirea pacatosului vrem, ci indreptarea lui“. Utilizand cu sarg aceste sfinte principii, ei au lasat slobozi in lume iacobovi si iscandarani, corduneni si petrolisti, talhari la drumul mare ori escroci notorii.
Ori poate ca procurorii au parte de drama Mesterului Manole. Asta pentru ca toata zidirea penala la care s-a lucrat luni de zile, sau uneori ani, se naruieste la prima infatisare din fata oarbei cu balanta in mana.
Si totusi, iubirea de semeni a impartitorilor de dreptate nu este nelimitata. Gainarilor si prapaditilor care au calcat doar pe muchea legii li se aplica dreapta judecata si sunt incaltati cu ani grei de puscarie. Poate ca totusi trebuie sa aiba sfintii si rugatori in puscarie, caci altfel ar ramane fara credinciosi! Cei care raman dupa gratii si nu sufera de claustrofobie se roaga neincetat: “Da-mi sfinte Petre si mie un semn cum i-ai dat lui Cozma si lui Iskandarani ori lui Iacobov si celor de la RAFO!“. Rugati-va, baieti, caci, cine stie, pentru un locsor sub pulpana Sfantului Petru se va milostivi vre-un judecator buimac si de voi! Amin!