Ceea ce ar fi trebuit sa fie o ninsoare blanda, cunoscuta in popor ca "zapada mieilor", s-a aratat a fi mult mai violenta, de parca nevinovatele animale ar fi fost cuprinse de turbare. Televiziunile ne-au adus in case imagini cu zeci de oameni disperati, ramasi pe drumuri si siliti sa-si paraseasca masinile impotmolite in zapada. Bucurestiul a fost acoperit ieri-dimineata de imense baltoace pline cu o apa tulbure, amestecata cu bucati de gheata innegrita de mizeria de care "Micul Paris" se straduieste in zadar sa scape.
Nici viata politica de la acest inceput de martie nu a fost scutita de declaratii furtunoase si pare a fi inglodata pana-n gat in ape tulburi, a caror limpezire este mai mult decat necesara. Dupa ce disensiunile din cadrul Coalitiei de guvernamant par a se fi potolit, cel putin pentru o perioada, a venit randul principalului partid de opozitie sa iasa la rampa cu declaratii taioase, care si-ar dori sa contribuie la o limpezire a apelor tulburi in care aceasta formatiune se zbate de mai multa vreme.
Cel care se afla acum in "bataia pustii" este domnul Adrian Nastase, "primul vanator al tarii", un personaj al carui parcurs pe scena politica a trecut, in foarte scurta vreme, de la extaz la agonie. Pana una-alta, Domnia Sa este catalizatorul dihoniei din partid si numai o minune ar face ca cele doua tabere formate in jurul sau impotriva sa sa nu decida ca actualul "concubinaj" nu mai este posibil. Ambele grupari au argumente prin care incearca sa-si sustina pozitia, in timp ce "impricinatul" incearca sa-si demonstreze nevinovatia, mai ales dand vina pe "rau-voitorii" care incearca sa-l discrediteze.
Din pacate pentru dansul, Adrian Nastase a pierdut enorm in ochii celui mai important "grup de interese", cel reprezentat de electoratul pe care partidul din care face parte incearca sa-l reprezinte. Un "grup de interese" pentru care principala grija este ziua de maine, cei pentru care imaginile din "muzeul" din Strada Zambaccian au avut efectul unui soc.
Dar pana la urma, tot raul este spre bine, si domnul Nastase ar putea fi cel care ar determina o limpezire a apelor intr-un partid de opozitie care trebuie neaparat sa-si recastige credibilitatea; pentru binele tuturor, inclusiv al celor care se afla acum "in capul mesei". Pentru ca slabiciunea Opozitiei conduce automat la excese din partea Puterii, situatie care nu face bine nimanui.