Printre stirile legate de superstitiile de "ziua pacalelilor", una pare sa se refere direct la politica romaneasca a acestor zile. Se spune ca barbatii care se casatoresc in ziua de 1 aprilie vor sta toata viata sub papucul nevestei. Cam asta pare a fi soarta PNL-ului, care, dorind pe buna dreptate "sa rupa coada pi-sicii" dupa o prea lunga perioada de certuri "ca la usa cortului" cu partenerul din alianta, s-a decis sa se recasatoreasca. Ruptura era inevitabila, dar, din pacate pentru liberali, "mireasa" PSD, aleasa de voie, de nevoie, are toate datele necesare unei viitoare neveste excesiv de autoritare. Una care sa-si astepte noul tovaras de viata cu facaletul pregatit pentru a-l altoi in moalele capului, ca sa nu mai carteasca impotriva socrilor, considerati de multi de o calitate indoielnica, cel putin in privinta sorgintei colorate in rosul sangeriu al revolutiilor proletare.
La fel de adevarat este ca "mirele" a fost impins la aceasta mezalianta chiar de catre nasul de la prima casatorie, actualul locatar de la Cotroceni, care a facut parca tot ce a fost (ne)omeneste posibil sa-si impinga finul spre o casatorie din care nu va avea nimic de castigat. Dorind cu orice pret sa scape de poreclele intre care "Moliceanu" era una dintre cele mai blande, premierul joaca o varianta foarte riscanta. Pe care si-o asuma, desi pare a fi o varianta de tip kamikaze, din care ultimul partid istoric ramas in cartile politice risca sa iasa teribil de jumulit.
Vom trai si vom vedea. Cert este ca, fara cativa ministri ai PD, aflati in topul increderii populatiei, printre acestia numarandu-se, evident, Monica Macovei, aceasta "Cattani" cu breton, pe care foarte multi o considera singura capabila de a taia tentaculele caracatitei PSD, noul guvern propus de premier va avea parte de ingrozitor de multe piedici. Chiar si atunci cand va avea intentii foarte bune, chiar benefice pentru alegatori, proaspata mireasa va folosi facaletul, macar din razbunare pentru ca a fost candva insultata de ginerica. Macar asa, "de-a dracului", ca sa nu uite cine-i stapanul intr-o casa in care te-ai mutat de ziua pacalelilor.