Daca englezii califica Romania, in termeni rauvoitori, drept "Curtea Miracolelor", adica unul dintre cele mai rau-famate locuri ale Europei, este opinia lor. Speriata de neajunsurile pe care le poate aduce deschiderea portilor UE fortei de munca venite din coltul acesta, pana nu demult uitat de lume al Europei, s-ar parea ca populatia Albionului vrea sa preintampine "o noua invazie barbara". Dar nu toti cei care indraznesc sa viseze la bani mai multi sunt atinsi de pelagra hotiei. Ei aleg calea stramutarii aiurea din pricina starilor de lucru din tara. O tara viciata profund de coruptie si minciuna.
Peste 1.000 de nevinovati au murit in '89 pentru a schimba ceva in Romania. ßi au schimbat. Tatii si bunicii cu fiii si nepotii. Opera celor care au avut painea si cutitul pe vremea Impuscatului este continuata acum de fii, nepoti, verisoare, verisori si alte rude asemenea. In economie, tot ce nu s-a putut vinde pe comisioane grase de catre urmasii vajnicilor comunisti a intrat pe mana activistilor si functionarilor din linia a doua. Sau a urmasilor acestora. Marii oameni politici si de afaceri de azi ori au fost activisti ai UTC-ului, ori sunt fii si nepoti de activisti ori cadre de nadejde ale Securitatii. Presedinti de partide, deputati, senatori, inalti functionari publici au avut cele mai apropiate relatii cu fostul regim ceausist. Asta daca nu au facut parte din structurile liniei a doua, precum coloneii de Securitate care ne sfideaza din Parlamentul Romaniei.
Cum sa nu spuna britanicii ca Romania este "Curtea Miracolelor", cand securisti cu vechi state de plata intra in malaxorul instantei morale cu numele de CNSAS cu statut de ofiteri de Securitate si ies spalati de toate pacatele, cu patalama la mana ca sunt curati precum dero alb dalb?! Sau cand in Justitia romana s-au creat dinastii de oameni ai legii, cu bunici, cu tati, cu fii si nepoti, care contribuie, stransi uniti, la propasirea ineficientei sistemului juridic romanesc!
Se pare totusi ca pe europeni ii intereseaza nu atat mizeria noastra morala, cat resursele noastre, forta de munca, terenurile noastre etc. De redresarea noastra economica si morala le pasa prea putin. ßi de ce le-ar pasa?