Pretul informatiei este uneori foarte mare, atunci cind vorbim despre doua domenii care se intrepatrund, vrind-nevrind, politica si economicul. Linistea unor oameni de afaceri sau a unor politicieni are un pret piperat cind vine vorba despre "petele" acestora care trebuie scoase de cineva. Aici intervin politicienii, pe de o parte, si oamenii care le raspund, pe de alta parte.

Grav este cind in luptele "grupurilor de interese" sint implicati profesionisti care nu ar trebui sa fie amestecati in nici un fel. Ma refer aici la magistrati care in ultimul timp sint inclusi tot mai des in scandalurile politice. Fierberea care s-a iscat in ultimul timp, dupa ce presedintele a fost suspendat, pare sa fi bulversat toate domeniile de activitate. Totul a culminat in momentul in care actualul ministrul al Justitiei a cerut demiterea unui sef de sectie care, prin natura informatiilor detinute, ar putea face un mare rau politicienilor care au dosare in plina cercetare penala.

De ce sint atacati procurorii acum? Probabil ca vidul de putere creat de lipsa presedintelui-jucator duce la aceasta stare de fapt. Jignitor pentru intreaga natiune este felul in care cineva crede ca poate veni in fruntea unui minister pentru a comanda stoparea unor dosare.

Justitia pare a fi o papusa pe care politicienii incearca sa o minuiasca potrivit cu interesele lor. Se poate observa cum, dupa plecarea presedintelui, oameni cu renume au reusit sa paraseasca puscariile Romaniei, iar acum un sef de sectie, care are in subordine procurori care lucreaza la dosare mari, este demis. Ce trebuie sa inteleaga poporul? Ca deodata acest sef nu-si mai face treaba? Care treaba? Pai, cea cu dosarele... Trist este ca noi asteptam dreptate de la acesti oameni care sint tiriti de politicieni in interesele lor.

Cum mai poti avea incredere cind vezi cum oameni de care depinde libertatea altora se zbat in a striga ca un ministru incearca sa le impuna verdicte?

Cind ai un dosar pe rol si vezi cum un ministru incearca sa alunge un procuror pentru ca nu-i raspunde la comenzi, te apuca groaza, dupa care incepe paranoia. Te apuci sa treci in revista toate "relatiile" pe care adversarul tau le-ar putea folosi in instanta. Astfel, romanii care nu au incredere in Justitie au spus din nou "Vedeti, am spus eu ca...".