Justitia romana se afla pe o panta periculoasa, care nu pare a fi catusi de putin in masura sa-i sporeasca credibilitatea. Ba, dimpotriva. Pe de o parte, "carpa" pe care o poarta, traditional, pe ochi pare sa-i alunece tot mai jos si bruma de impartialitate in care am sperat, la un moment dat, se pierde simtitor. Pe de alta parte, nu sta foarte bine nici cu lenjeria intima, care nu mai sta la loc si se duce spre genunchi, simbolul parand a fi o victima sigura pentru toti cei care doresc sa o violeze, cu sau fara perversiuni.
Cei care atenteaza in mod tot mai evident la onoarea celei care ar trebui sa imparta dreptatea sunt chiar fostii colegi si chiar prieteni din alianta D.A., care acum au ajuns sa se certe la cutite. Si pentru ca le lipsea inca un ring de K1, s-au gandit ca justitia le-ar putea oferi un teren tocmai bun pentru o infruntare sangeroasa.
Pe de o parte, PD-ul banuit, chiar daca fara probe foarte concludente, ca ar avea capacitatea sa influenteze DNA, cauta tot felul de lovituri nimicitoare impotriva unor membri ai Guvernului Tariceanu II, menite sa-l trimita in corzi cat mai repede cu putinta. Asta, in conditiile in care dosarele unor membri marcanti ai PSD sau PD sunt lasate in asteptare. Pe de alta parte, CSM-ul pare a fi controlat de PNL si de PSD, care il folosesc pentru a contracara atacurile care vin dinspre DNA. Asa cum se intampla intr-o lupta "care pe care", cei din PNL au ripostat imediat si au dat o ordonata de urgenta pentru a "sunta" avizul pe care trebuie sa-l dea presedintele pentru inceperea urmaririlor penale in cazul unor demnitari ai statului. Desi avizul era doar unul consultativ, domnul Chiuariu a anuntat, cu glasul sau inimitabil, ca i-au mai tras o pleasna "marinarului" de la Cotroceni, invocand niste motive destul de aiuritoare pentru cei care mai sperau ca dreptatea este mai presus de orice lege si ca marii corupti vor plati, in sfarsit, pentru faradelegile lor.
Cert este ca spectacolul la care asistam in ultima vreme este de-a dreptul jalnic si, indiferent de combatantul care va reusi sa aplice un sut in gura suficient de eficient pentru a-si trimite adversarul al podea, cel mai mult are de suferit justitia insasi. Si, nu in ultimul rand, cei care au crezut ca macar odata cu intrarea in UE justitia nu-si va mai lepada carpa de le ochi si, mai grav, nu va mai ramane cu chilotii in vine, la dispozitia violatorilor de tot felul.