Ma bucur ca s-a rezolvat, macar intr-o oarecare masura, problema sanctionarii unor greseli, a unor pacate comise. Daca ai facut contract cu dracu', atunci te trimitem la Tanacu.

M-am gindit imediat ce categorii mai importante de pacate ar trebui tratate cu crucifixoterapie la parintele Daniel.

Pai, mai intii cei care nu cred in Domnul; ca de pilda liber-cugetatorii! Na, ca m-am prins acum. E mina lui Basescu aici. Basescu asta e dracu' gol (goliciunea se manifesta in special in zona craniana demesizata). O avea nea Nelu dosare cu caru', dar are si avocat bun. Care va profita de ocazie sa scape de anatema ca ar fi tatal hotilor (sau numai al hotilor). Avocatul va cere trei luni pentru studierea dosarelor. Dupa care va recuza procurorul. Noul procuror va cere un ragaz de doi ani ca sa studieze dosarele. Dupa care va fi din nou recuzat. Lucrurile se vor repeta de mai multe ori. Cum nea Nelu si-a propus sa traiasca numai 120 de ani, problema eventualei lui sanctionari ar ramine in suspensie. Undeva intre dracu' si Tanacu. Asa ca mai bine la Tanacu. Chiar daca parintele Daniel va fi in inchisoare, nu-i bai. El poate executa tratamentul si acolo.

"Sa nu furi", spune Cartea Sfinta. Pai pentru astia, cite Tanacuri ne-ar trebui? Si chiar daca le-am avea, la ce ne-ar folosi atitea sedii de partide politice?

Monica Macovei a dat de dracu'! La Tanacu cu ea! Unei ziariste i s-a parut ca ar fi fost posibil ca Monica sa se fi imbatat la un restaurant, unde ar fi spart vreo cinci pahare si jumatate. Drept care a comis un articol. Care a fost publicat in ziar intimplator (aiurea) chiar in ziua in care se discuta in parlament un proiect de lege privind reforma in justitie. Pe buna dreptate opozitia a opinat ca acest proiect este o incercare de controlare a justitiei. E clar ca precedenta putere n-a facut astfel de incercari. Ea a controlat direct, fara incercari prealabile, justitia. Era dreptul ei istoric, ereditar. Dar nu cred ca pesedeul poate fi acuzat in ansamblu de aceasta incercare cu nuanta alcoolica de compromitere a Monicai. Cel mult nea Nicu ar putea fi suparat. Caci daca Monica ar continua si ar persevera intr-o asemenea activitate ar putea emite pretentii la presedintia Senatului. Oricum, consumarea de whisky in loc de votca inseamna directionare pe axa Londra-Washington, via Scotia. Acum, la drept vorbind, daca as avea si eu ca Monica atitia mincatori in spatele meu, m-as imbata zilnic.

Totusi, aceasta intimplare ridica o problema importanta. Un om politic ramine om politic chiar si in intimitate. O personalitate politica nu poate fi privata nici macar la privata. Si acolo trebuie sa fie atenta ce face, cum face si cum se exprima.

Oricum, jos palaria pentru maniera de raspuns a oamenilor de presa la aceasta magarie. Ai vazut, Traiane?

Am urmarit la televizor dezbaterea motiunii. Doua tabere, violent opuse. Iar eu ma simteam ca intre dracu' si Tanacu. Totusi, spectacolul de circ a fost superb. Mai ales numarul acela cu acrobatii pe bicicleta. Intreaga natiune a tresarit de emotie si patriotism cind l-a vazut pe marele om politic parcurgind pe bicicleta o distanta intre doua puncte fixe, care parea o pista intre dracu' si Tanacu. Mai lipseau nea Nelu pe trotineta si nea Nicu in landou, bind votca cu biberonul.

Ca sa ma mai dreg, am urmarit la TV o discutie pe teme economice, intre un reprezentant al opozitiei si unul al puterii. Cel din opozitie indica ce trebuie facut, fara a explica de ce n-au facut ei astfel cind erau la putere. Cel de la putere explica ce vor face ei din ceea ce nu au facut ceilalti. Urmarindu-i, ma simteam ca intre dracu' si Tanacu. La sfirsit, dupa atitea taxe, impozite, TVA-uri, m-a apucat o durere cumplita la ambele buzunare.

Un distins cititor ma implora sa schimb fotografia care insoteste articolele mele. Fiind unul din putinii mei admiratori, o voi face. Am pus poza aceasta premeditat, din anumite motive. Desi este cunoscut faptul ca sint un barbat frumos si sexy, mai fotoigienic decit Basescu sau Vacaroiu. In primul rind am vrut o poza care sa nu semene numai cu mine, ci si cu realitatea din jurul meu; care e foarte urita. Apoi, cum nu exista in lume lucruri perfecte, la articolele mele mai mult ca perfecte am atasat o poza menita sa diminueze placerea. Asa incit, cititorul eventual sa se simta intre poza mea si articol ca intre dracu' si Tanacu.