Peste o saptamina, Monitorul va implini 10 ani de cind apare la Botosani. Atunci se va termina si promotia in urma caruia un cititor botosanean va fi mai bogat cu o suta de milioane de lei vechi, iar alti zece botosaneni vor schimba televizoarele cu altele noi. Acestia se adauga la miile de botosaneni care si-au ridicat deja premiile instant, primite pe lozurile promotionale.

La toate astea, a fost pus in functiune un gigantic ceas luminos, daruit botosanenilor de Monitorul, care vine sa se alature primului termometru public, oferit la inceputul acestui an.

Ceasul, al carui mecanism este fabricat de o celebra firma franceza de orologerie, se doreste a deveni un simbol al orasului nostru, motiv pentru care a fost amplasat la Starea civila, loc in care tinerii isi unesc destinele. De acum inainte, ceasul va face parte din fotografiile de familie ale cuplurilor ce se casatoresc. Va fi totodata si un simbol: acela al informatiilor precise si obiective, similare cu exactitatea unui ceas. Din declaratiile furnizorului, el este deocamdata cel mai mare ceas vertical, cu ace luminoase, din tara.

Costurile totale ale promovarii evenimentului aniversar "Monitorul de 10 ani in Botosani " depasesc un miliard de lei vechi.

Sint insa bani dati din toata inima de Monitorul, pentru botosaneni, pentru municipiul capitala de judet, care primeste ceasul gigantic, un simbol de inalta tehnologie, demn de mileniul III. Alaturi de Monitorul care este si va ramine ziarul care a izbutit sa intre in casele si constiinta botosanenilor.