G4, Micro 19. Mai cunoscut drept ghetoul Galatiului. O rana purulenta care de ani de zile pare ca "prospera" sub ochii oarecum ingaduitori ai autoritatilor. G4 a ajuns sa fie "oaza" in care se ascund uneori cei care fug de politie sau cei pentru care nu este nicio diferenta intre viata la bloc si cea intr-un cort pe marginea drumului.

Mai mult, lipsa oricaror conditii elementare de igiena, scarile unora dintre etaje fiind folosite drept wc-uri, face ca si "fauna" din bloc sa fie extrem de pestrita. Sunt si oameni care locuiau acolo inainte ca blocul sa fie transformat in raia orasului, iar acestia incearca sa-si tina garsonierele curate, unii si-au pus si termopane, intr-un cuvant incearca sa traiasca civilizat. Dar sunt destui care traiesc mai rau ca animalele si ceea ce e mai grav, ii obliga si pe aceia cu care impart blocul sa le suporte mizeria.

Majoritatea problemelor par a fi create de chiriasii Primariei. Dupa multi dintre acestia degeaba se face curat, degeaba s-ar face orice, ca tot in mizerie vor sa traiasca. Tot pe la vestit de infamul G4 se aciuiaza si tot felul de oameni, veniti din diferite parti ale judetului sau tarii, sa-si gaseasca un rost pe aici. Majoritatea muncesc pe bani putini, la negru, sau nu muncesc deloc. Dar de bani, pentru bautura in general, fac rost.

Furtul, talharia si agresivitatea de orice fel sunt lectii devreme invatate de copiii care cresc in infamul bloc. Cel mai recent exemplu e violarea si talharirea unei octogenare, fara nimeni pe lume, de catre doi adolescenti care nu au inca buletin, dar carora le-a trecut lejer prin cap sa faca rost de bani schingiuind biata femeie. Iar cazul, din pacate, nu este singular. Ghetoul din G4 pare a fi locul in care s-au strans, la vedere, expuse in toata hidosenia lor, pacatele, exemple din "pacatele" intregului oras. Iar povestea ghetoului care urateste si infecteaza chiar cel mai mare cartier dintr-un oras cu pretentii europene pare a fi inca fara de sfarsit.