Strazile patriei sunt bantuite de tot mai multi soferi care nu au nicio treaba nu cu responsabilitatea, ca asta e deja prea mult pentru multi dintre ei, ci cu simplul fenomen al gandirii. Pentru ca gandirea este un adevarat fenomen pentru unii si mai grav este ca nu-l deslusesc si din ceea ce au pe umeri iese numai prostia. Prostie care se manifesta in diverse forme: grandomanie, bravura si lipsa de luciditate.
Nu de multa vreme, Politia si autoritatile in drept au inceput o campanie audio-vizuala, scopul fiind reducerea numarului de accidente, iar politistii buzoieni au mers chiar mai departe, punand lumanari pe unul dintre numeroasele drumuri botezate, sinistru, al mortii. Eforturi inutile in conditiile in care in ultima saptamana strazile au fost pline de sange. Joia trecuta, pe DN 69, in Arad, au murit cinci oameni, din cauza unui TIR care a intrat pe contrasens. Vineri noapte, pe DN 13 (fatalitate!?), intre Brasov si Feldioara, au avut loc doua accidente, in urma careia au decedat doua persoane. Sambata, pe DN2A, in Constanta, un sofer mai mult decat inconstient a efectuat o depasire imprudenta in care si-a pierdut viata, dar a mai ucis inca doua persoane. Marti noaptea, un alt incostient la volan, poate cel mai rau dintre toti: soferul unui microbuz in care erau sase muncitori a ajuns pe contrasens pe Valea Bogatii, adica tot pe DN 13, unde s-a lovit cu un TIR. Microbuzul a cazut in prapastie, soferul si doi pasageri au murit, iar ceilalti patru muncitori sunt in stare foarte grava.
Ce-ar mai trebui oare sa se intample ca multi dintre cei care se urca la volan sa si gandeasca inainte sa apese pedala de acceleratie? Nu asa cum a facut-o inconstientul care a trecut cu masina peste doi oameni care faceau linistiti plaja la Costinesti. Sau ca acel personaj caruia nu-i gasim putem spune altfel decat personaj care la Timisoara a zburdat cu Ferrari-ul sau pana a ucis un tanar nevinovat aflat pe trotuar. Este clar ca vina pentru asftel de drame nu trebuie cautata decat in constiinta celor care urca la volan si care nu se gandesc decat la faptul ca sunt zmeii zmeilor. Si multi dintre ei, din pacate, ajung in patru scanduri, iar mai dureros e faptul ca trag dupa ei in morminte si oameni nevinovati, care platesc pentru prostia altora.