Daca se plictisea cineva la gandul ca nicio motiune nu mai ameninta zilele tihnite ale alesilor nostri, iata ca democrat-liberalii au construit repejor un astfel de act, care a fost depus la Parlament si isi asteapta dezbaterea. Toate bune si frumoase, iar, atata timp cat luam in considerare sustinerea tuturor celor care au platit deja taxa de prima inmatriculare, aceasta motiune nu face decat sa le dea o bruma de speranta ca poate, intr-o zi, acest bir va fi scos, si, asa cum cere si continutul motiunii simple, li se vor inapoia banii tuturor celor ce au platit taxa, de la infiintare si pana in prezent.

Daca privim din perspectiva omului politic, tot acest demers este vazut cu ochi critic de alesii nostri, si nu de frica posibilitatii ca motiunea sa esueze, ci doar ca reusita acesteia sa nu aduca vreun beneficiu celor care au initiat-o. Una peste alta, motiunea sta frumusel in Parlament si asteapta dezbaterile parlamentarilor nostri, care s-au aratat care mai de care sustinatori infocati ai acesteia, chiar daca nu prea cocheteaza cu identitatea initiatorului. Atat social-democratii, cat si conservatorii sau reprezentantii Partidului Romania Mare s-au aratat decisi sa sustina inlaturarea taxei de prima inmatriculare, insa reticenta lor la ideea votului efectiv al motiunii ne determina sa credem ca toti acesti "viteji" sunt inca nesiguri asupra votului pe care-l vor da demersului democrat-liberal.

Cei mai cinstiti au fost, pana la urma, liberalii. Acestia au recunoscut de prima data nu numai ca nu sustin motiunea simpla pe taxa auto, ba chiar au adus o serie de argumente care incearca sa arate eficacitatea acesteia in zilele noastre, dar si faptul ca o noua formula a taxei de poluare auto, valabila pe tot cuprinsul Uniunii Europene, nu va face decat sa aduca un aport consistent la metodele de protectie a mediului si va fi intr-un cuantum care sa poata fi suportat de fiecare cetatean.

Oricum ar sta lucrurile, important este ca motiunea care vrea sa taie de la radacina taxa de prima inmatriculare isi asteapta "procesul", care va decide daca acest bir va mai seca si in anii urmatori buzunarele romanilor sau daca taxa se va face disparuta, iar pagubitii isi vor primi inapoi pana la ultimul leut dat in acest sens. Pana atunci, toate aceste posibilitati se afla in mainile parlamentarilor nostri....