Parchetul si Politia au spus ca nu se vor amesteca in show-ul de la Consiliul Judetean, pentru ca ar fi o imixtiune in dreptul oamenilor de a alege, incalcarea dreptului de la vota si alte bla-bla-uri.
Patronii de la casa aia de amanet, aia care au ramas fara sase kile de aur, au fost sanctionati de politisti, pentru ca nu au respectat nu stiu ce reguli de securitate. In principiu e vorba probabil de gratii, cam asa ca la chioscurile Loto Prono, mai ramine loc liber de o gaurica micuta, pe unde sa bage mina clientul, la care ar fi bine sa fie si o ghilotina probabil, ca sa ii poti taia omului mina, daca are mai multe degete decit cele din specificatiile Politiei. Nu conteaza ca oamenii aia din asta traiesc si trebuie sa ii arati respect clientului, nu sa il intimpini cu gratii. Am vazut magazine de bijuterii din alte tari, vinzatorul poate apasa un buton si apar gratii peste tot, care inchid complet magazinul, lasindu-i in interior pe vinzator si pe hoti. Nicaieri in schimb nu esti intimpinat de gratii, exceptie facind penitenciarele.
Pe vremuri, cind reclamam faptul ca sint o multime de chioscuri sparte in municipiu, politistii i-au sanctionat pe proprietari pentru ca nu aveau gratii, sisteme de siguranta, paza si nu mai stiu ce mai trebuie, probabil o elice, ca sa decoleze chioscul atunci cind vede un hot. Am citit ingrozit in presa nationala cazul copilului disparut, pe care politistii l-au gasit mort si au anuntat asta linistiti, impreuna cu faptul ca au respectat procedurile.
Cred ca politia romaneasca are nevoie urgenta de o schimbare de atitudine si mai ales de proceduri si reguli imbecile. Nu mai este posibil ca oamenilor care li se fura masinile sa li se spuna sa le caute prin bazare, este anormal ca cei batuti sa fie chemati a doua zi sa dea o declaratie, cind batausii sint la 50 de metri si se distreaza. Si asa mai departe. Este inadmisibil ca atitudinea politiei sa fie ferma doar atunci cind gasesc babute care au in spatele casei lanuri de cinepa. Pentru ca nu noi trebuie sa le facem viata usoara politistilor, ei trebuie sa ne ajute sa traim civilizat.
Peste tot in lumea civilizata politistii au reguli care le permit sa intervina eficient, dur atunci cind este cazul , foarte dur chiar, pentru a-i proteja pe membrii societatii, nu exista mentalitatea asta romaneasca, mai bine imi fac niste reguli care imi permit sa nu ma bag, sa stau deoparte. Poate si de aceea politistul roman trebuie sa aiba martori la tot ce face, pe cind depozitia in instanta a politistului american e considerata proba, ca si cum ar fi un act scris. E drept ca dezavantajul e ca foarte putini politisti americani ajung sa isi construiasca vile.