In aceasta perioada, la foarte mica distanta de debutul campaniei electorale pentru parlamentare, oamenii politici incep sa iasa de la naftalina sau doar sa-si scoata de la pastrare vechile idei cu care spera sa ia inca o data ochii electoratului.

Cam asta se intampla si pe scena politica locala, unde politicienii care au deja in spate cel putin un mandat de deputat sau senator apar abia acum in prim plan, dupa ce in ultimii patru ani de zile abia daca i-au vazut oamenii la ochi, si spun ca sunt gata de a candida pentru un nou mandat in care sa faca tot posibilul sa ii ajute pe galateni. Culmea este ca cei mai multi vin cam cu aceleasi idei sau continua sa fluture prin fata ochilor nostri cate o amarata de lege care le-a crescut faima, dar nu si increderea populatiei in ei.

Pe ultima suta de metri acestia incearca sa spuna si sa arate ca, desi aproape ca nici nu i-am zarit prin oras in ultimii patru ani de zile, merita ca cetatenii sa ii voteze din nou pentru ca au elaborat o serie de proiecte de lege care insa nu au primit sustinerea colegilor si de aceea nu au ajuns sa fie utile. La capitolul lipsa din circumscriptie, cei mai multi spun faptul ca nu prea au dat pe acasa pe seama muncii asidue din Parlament, care nu le-ar fi permis sa vina prea des in Galati pentru a sta de vorba cu cetatenii, pentru a le asculta problemele si pentru a incerca sa ii ajute.

In fata unui nou tur de scrutin acestia incep insa sa aiba din ce in ce mai mult timp liber pentru a se dedica electoratului de care si-au adus aminte abia acum. Ceea ce nu au constientizat acestia pana acum este ca la baza parlamentarelor din acest an nu mai stau listele care arunca fel de fel de oameni in Parlament ci puterea uninominala. Acum conteaza mai mult cat te-ai atasat de electorat, cat de cunoscut esti si, mai ales, cat de multa incredere au oamenii in tine pentru a-ti acorda credit pentru un nou mandat. De aceasta data nu mai conteaza cei care ies in ultimul moment de la naftalina, ci doar cei care au reusit sa convinga electoratul in ultimii ani ca sunt buni sa mearga in Parlament pentru a ne reprezenta, iar acestia sunt, din pacate, foarte putini si vom vedea, imediat dupa alegeri, cine sunt cei care au acordat o atentie sporita acestui punct.