E clar faptul că în Galaţi e unul dintre politicienii care orice ar face va cădea în picioare. Ghici, ghicitoarea mea: Mitică nu are cum să îl cheme pentru că locul e dat, aşa că altă rimă decat Jenică nu am găsit.
Aşadar, toată lumea ştie că e imprevizibil, îşi poate permite aproape orice şi nu riscă să se aleagă cu capul spart pentru că, regula spune, trebuie să cadă întotdeauna în picioare. Să luăm un exemplu pe cat de banal în ce priveşte activitatea lui, pe atat de concludent: cele trei runde de alegeri pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi. La prima rundă a crezut că va scăpa fără să recunoască măcar faptul că el este cel ce vrea să bată cuiul pesedist al lui Pepelea în pereţii Alianţei. S-a dovedit că nu e aşa, dar el a căzut în picioare. Mai exact, nici măcar nu l-a clintit nimeni. A urmat cea de-a doua rundă de alegeri, iar el a avut grijă ca toţi consilierii săi să voteze după cum a dictat el. Rezultatul a fost acelaşi, numai că de data asta a recunoscut fără să se simtă stanjenit că el a dictat trădarea. Nici de data asta nu i s-a clintit un fir de păr. Urmează cea de-a treia rundă de alegeri, coapte probabil pentru a da acelaşi rezultat. Nu văd deocamdată cine l-ar putea lua de moţ. Lucrul acesta dovedeşte cat se poate de clar un soi de imunitate dobandită prin cercuri de presiune ori prin sisteme de compensare.
Vina pentru echilibrul stabil în care această jucărie politică se află este calitatea politicii bătută în darabană la Galaţi.
Cu toate că e capabil de multe lucruri, nu va fi niciodată neglijat în angrenajul mariajelor politice de conjunctură, pentru că are talentul de a aduna în jurul său pe mulţi care să-i susţină interesele. Aşa că e posibil ca multă vreme de aici încolo să asistăm fără să putem avea vreo reacţie la flic-flacurile specifice.