Ca si in cazul razboaielor, Alianta Nord-Atlantica nu aduce pacea, dar o promite. Nu cred ca exagerez cand afirm acest lucru, mai ales ca suntem cu totii partasi la evenimentele mondiale care ne zdruncina putina liniste interioara pe care o mai avem. Summitul de la Bucuresti, alaturi de intalnirea Bush-Basescu de la Neptun, au paralizat, practic, cele doua orase. Chiar acum doua zile am vorbit cu un amic din Mangalia, mai in varsta decat mine, care mi-a marturisit cu mana pe inima ca masurile de securitate luate de serviciile secrete americane, si nu numai, l-au depasit pana si pe Ceausescu in paroxism.

Ma amuza enorm cand aud in mass-media cum e numit Bush: cel mai important om al planetei. In consecinta, cand presedintele american calca pe tarana straina, serviciile de paza parca innebunesc.

Sunt in stare sa dezgroape si mortii din cimitire, doar-doar misca vreunul care ar putea avea ceva impotriva lui Bush.

Cine a vazut documentarul jurnalistului american Michael Moore, Fahrenheit 9/11, intuieste ca NATO e mai mult decat o simpla alianta care are ca unic scop pacea mondiala. Sunt absolut sigura ca teorii conspirationiste exista in cele mai logice si, totodata, absurde forme. Interesele mondiale transforma Terra intr-un camp de batalie.

SUA, care investeste enorm in armata, are toate motivele sa-si "imobilizeze" presedintele intr-o forma de protectie atat de draconica, pentru ca nu-mi amintesc sa fi vazut asemenea masuri de securitate luate pentru alti sefi de stat sau chiar pentru Basescu. Adevarul e ca, daca ar fi sa fac o paranteza, pana si liderii PSD care au venit zilele trecute la Galati au fost mai protejati decat presedintele Romaniei.

Americanii astia au un mod atat de personal de a-si arata importanta, chiar si acolo unde nu e cazul. Se simte un puternic instinct de turma, in care americanii lanseaza trend-ul, iar popoarele mici si speriate executa.