Steaua, sau mai exact, finul Gigi Becali, i-a intins o mana de ajutor lui Gheorghe Hagi atunci cand trebuia. In urma cu sase ani, fostul mare fotbalist atarna ghetele in cui pentru a se dedica meseriei de antrenor. Una in care a debutat cu stangul, banca tehnica a echipei nationale parand, o spune toata lumea, o "coroana" cam larga pe capul Regelui.
Turcia il idolatrizase ca fotbalist si a vrut sa-l iubeasca si pe antrenorul Hagi. Nu a putut. Sau poate nu a vrut. Nou promovata Bursaspor l-a "transferat" in vara lui 2002, numai ca Gica nu a reusit sa se impuna. Geniul jucatorului se translata intr-un perfectionism al antrenorului, care insa nu a prins nici la public, nici la jucatori, implicit, nici in rezultate. Nici marea lui dragoste de pe Bosfor, Galatasaray, nu s-a putut impiedica sa nu-l tradeze, o Cupa a Turciei cucerita in 2004 fiind singura "recolta" in 18 luni de stationare pe banca "Cim Bom".
Din nou pauza, din nou framantari, din nou voci care, traduse, ar suna astfel: "Daca ai fost mare jucator, nu inseamna ca esti automat si mare antrenor". A urmat o scurta aventura pe banca Timisoarei, un nou esec datorat lipsei de incredere a unui patron care, pesemne, isi inchipuie ca fotbalul iti aduce pe termen scurt profituri fabuloase, chiar daca mincinoase, gen Carom ori Rafo...
Acum, Hagi a revenit la prima dragoste. O va iubi la fel de mult ca acum 20 de ani? Il va iubi Steaua tot atat de patimas ca inainte de a-l vinde, in folosul ambelor parti, la Real Madrid? Ramane de vazut. Cert este ca deocamdata, antrenorul Hagi a castigat patru din patru meciuri oficiale. Chinuit sau nu, inestetic ori ba, Steaua a marcat un gol mai mult decat adversarul si asta-i tot ce conteaza in fotbalul devenit marketing in anul de gratie 2007. "Ros-albastrii" sunt lideri in Romania si cu un picior in grupele Ligii Campionilor.