Concordia dintre PSD si PD-L le da frisoane unora. Intelectualii din asa-zisa societate civila tac. In schimb, voci care ar trebui sa fie neutre, involbureaza apele. Treaba lor.
Grav este faptul ca, in momente de creia, de mare criza, unii se detaseaza cu zambetul pe buze, si - culmea - canta prohodul. Faptul ca presedintele acestei tari a devenit impaciutor, mediator obligat de Constitutia Romaniei, ii sperie si chiar ii fac agresivi. Suspiciunea, specifica taramurilor tenebroase, nu numai ca nu-i lasa sa doarma, dar le comanda sa dea din maini si piciare. Se asteptau, probabil, sa aibe si ei parte - in viitorul apropiat - de o portie consistenta din cascavalul puterii.
Criza care vine peste noi ca un tavalug, clamata acum mai taraesi mai tare de Guvernul Tariceanu, nu mai conteaza pentru societatea civila elevata - elita, adica. Ei deplang doar un viitor dezastru. Drobul de sare care nu mai cade, dar pentru care trebuie cumparata o pisica.
Pai, daca este asa de mare pericol, de ce doar se smiorcaie si nu dau din maini si piciare pentru a face din viitorul guvern - impotriva naturii, cum spun ( aiurea !) - un guven al uniunii si prosperitatii nationale.