Simt nevoia sa repet ceea ce spuneam cu ceva timp in urma legat de clasa politica, si anume ca aceasta practic nu exista. Singurele momente de luciditate ale personajelor care isi atribuie rolul de politicieni sint directionate exclusiv catre camarila care le serveste interesele. Ei bine, si in aceasta zona s-au tulburat apele si nu sint semne ca lucrurile se vor linisti prea curind. Goana dupa ciolan a capatat pe alocuri aspecte grotesti, nu ca nu ar fi fost asa si pina acum, insa parca asa rau nu a fost niciodata.

Modul de gindire al acestor oameni, daca se poate vorbi de asa ceva in cazul lor, este de-a dreptul stupefiant, pornind de la principiile care trebuie sa stea la baza unei societati ce se vrea democratica si pina la adoptarea actelor legislative. Afirm fara sa gresesc ca mai sanatoase sint regulile dupa care isi duce existenta o haita de lupi decit asa-zisele norme pe care politicienii incearca sa ni le bage pe git de ceva vreme.

Dupa fiecare scrutin legislativ recunoastem anumite tipare dupa care este croita majoritatea celor alesi. Dintre ele se distinge clar modelul bagatorului de seama, care se pretinde atotstiutor, dar care nu stie sa faca diferenta intre alb si negru.

Vinovati sint evident ziaristii, care nu au altceva mai bun de facut decit sa disece orice cuvintel care le iese pe gura in loc sa se apuce si ei de ceva mai serios, cum ar fi cintatul in struna unuia sau altuia.

Este clar ca actuala clasa politica este condamnata sa moara pe propria limba. Din fericire pentru noi, primele semne au aparut deja si, cine stie, daca avem noroc, procurorii DNA le vor cinta cit de curind prohodul multora dintre cei care s-au erijat in reprezentanti ai celor multi fara ca electoratul sa-i fi vazut macar o data la fata.

Si, pentru ca tot sintem in perioada sarbatorilor de iarna, am si eu sa le fac o urare celor care timp de atitia ani i-au ignorat din Parlament pe cei care i-au trimis acolo: sa aiba parte de aceleasi bucurii pe care le au acum cei mai amariti dintre pensionari, care nu stiu daca se mai pot da jos din pat din cauza frigului din casa sau pentru ca nu au ce pune pe masa.

Cu doar citeva zile inainte de aderarea in UE clasa politica romaneasca are cu ce se mindri: peste un milion de oameni plecati peste granita sa munceasca din cauza salariilor mizere din tara si o populatie decimata de boli si saracie.