Fără indoială, stăpanul peste ouăle numărate ori nenumărate a făcut ieri o manevră demnă de ajuns pe prima pagină a ziarelor. Conştient sau nu de gestul său (dar mai degrabă conştient), Adrian Năstase reuşise să işi pună in carcă după cei patru ani in care a fost autotintitulat baron no 1 de Romania tot atat de multe antipatii caţi metri pătraţi de intravilan şi spaţii de locuit inmulţiţi cu o mie are. In politică ajunsese să nu insemne mai mult decat umbra scălambă şi ratată a lui Iliescu, postură din care nu avea cum să iasă prea curand. Manevra făcută ieri, adică autosuspendarea dintr-un partid care doar printr-o minune nu a ajuns azi ce ajunsese in 2000 CDR-ul, il poate scăpa (poate exagerez) de la fotografiile faţă şi profil cu o plăcuţă slinoasă in faţă. Asta o ştie probabil. Altfel nu ar fi renunţat atat de uşor la o postură ce ii cultivase sub tălpi un piedestal mizerabil, dar inalt.
Dacă in ce priveşte manevrele economice din era guvernării pesediste nimeni nu putea spune cu mana pe inimă şi cu acte in mană că Năstase ar trebui dat la lei, in ce priveşte afacerea "Mătuşa Tamara" e limpede şi pentru inertul ştampilac faptul că ceva miroase urat, sau mai degrabă pute.
Aşa că in momentul ăsta nu cred că mai există măcar vreun fan Năstase care să se dea de ceasul morţii din cauză că idolul lui a băgat-o pe manecă.
In afară de toate astea, dacă mai punem la socoteală şi graba cu care ciocoii vechi şi noi din PSD s-au grăbit să ii tragă fostului părinte un şut in cur e mai mult decat limpede că dacă PSD mai are 0,1% şanse să işi revină după o guvernare păguboasă şi arogantă, Năstase e terminat cată vreme partidul s-a lepădat de dracul, nu pentru că il trecuse deja puntea, ci pentru că era să il arunce in genune inainte să urce pe pod. Aleluia, deci pe curand...