Astăzi se consumă cel de-al patrulea episod din foiletonul alegerilor vicepreşedintelui CJ Galaţi. Probabil nu ultimul. Asta pentru că atitudinea preşedintelui CJ, Eugen Durbacă, nu s-a schimbat in vreun fel după ce de trei ori la rand a tras Alianţa in piept pentru a face casă bună cu cei de la PSD. Pare la fel de hotărat să işi folosească forţele pentru a-şi lărgi sfera de influenţă şi pentru a-i obliga pe cei din jur să creadă că ii sunt datori in vreun fel.
Nu cred că putem discuta, in situaţia pe care o trăim cu toţi, despre calităţile de coordonator ale lui Chebac sau ale lui Aramă, cei propuşi pentru funcţia cu pricina. Probabil sunt amandoi la fel de nepricepuţi sau la fel de pricepuţi.
Ce nu au inţeles politicenii din Galaţi (dovadă a calităţilor lor) este faptul că Eugen Durbacă nu a făcut niciodată politică, nu va face şi nici nu are de gand să joace vreodată după reguli. A trecut prin mai bine de zece partide, s-a uns cu toate alifiile, iar faptul că dansează prin politică nu are nici o legătură cu vreo abilitate de strateg ori de om politic. Vorbim despre un oportunist care beneficiază de aceleaşi avantaje ale inerţiei turmei de care a beneficiat şi Ion Iliescu (numai că aici scara e redusă) şi poate insemna ceva atunci cand se fac şi se desfac partide, consilii etc. Aşadar, faptul că lui Durbacă i s-a permis să intre in ecuaţia administrativă gălăţeană va influenţa pană la capăt această poveste şi inclusiv vieţile noastre. Indiferent de rezultatul alegerilor de azi, Consiliul Judeţului va rămane tot fără vicepreşedinte, asta pentru că sunt prea puţini politicieni in Galaţi, iar cei care sunt au foarte puţine calităţi, curaj şi mai puţin.