La exact opt ani dupa ce imbraca pentru ultima oara tricoul "ros-albastru", Marius Lacatus s-a intors acasa. In Ghencea...Pentru a ocupa banca tehnica a echipei ale carei culori le-a aparat ca jucator vreme de 14 sezoane, de-a lungul carora a obtinut nu mai putin de zece titluri de campion, aproape jumatate din cele 23 cucerite de Steaua in istorie! S-a spus ca aducerea "Fiarei" in Ghencea a fost mai degraba o mutare politico-administrativa din partea patronului Gigi Becali, in tentativa de a-si recastiga electoratul, dar si simpatia unui public pentru care Lacatus se confunda cu Steaua.
Tot o lovitura de imagine incercase Becali si in vara, odata cu instalarea lui Hagi pe banca tehnica, numai ca interesele echipei au primat in detrimentul unui "divort" urat, ce a lasat urme adanci. Macar din punct de vedere pur profesional, spre deosebire de Hagi, "Fiara" are un mare avantaj: are ucenicia de antrenor facuta. Nu s-a "aruncat" direct pe banca nationalei ori a lui Galatasaray, ci a acceptat toate oportunitatile pe care le-a avut pentru a invata meserie.
A fost mai intai "secundul" lui Stoichita, al carui antrenor din teren era inca de pe vremea ultimelor doua sezoane ca jucator activ la Steaua, a invatat si de la Iordanescu pe vremea ultimul mandat al Generalului de la carma nationalei si niciuna dintre echipele unde a activat ca principal, FC National, FC Brasov, Otelul, Ceahlaul ori UTA nu a avut cuvinte de ocara la adresa sa, "Laca" lasandu-si amprenta jocului ofensiv peste tot, chit ca rezultatele nu au rupt gura targului.
Steaua este marea sansa a lui Marius, omul care, la adapost de gura galeriei care-l idolatrizeaza, poate repune Stelei eticheta de echipa-spectacol. Cu conditia insa a neimplicarii tumultosului Becali...