In primul rind am considerat ca e gresita locatia festivalului. Principala artera de intrare in oras blocata, nu e o mare afacere, pe linga faptul ca e cam departe de locurile obisnuite pentru asemenea manifestari. Nici de firma din Iasi care aranjeaza festivaluri nu am fost incintat, ce chestie sa mai platesti si pe altul sa faca un festival amarit. Dar tot scepticismul s-a dus la vale , cind am mers la prima seara a festivalului verii. Firma respectiva a organizat cu totul altfel manifestarea fata de ce credeam eu. A iesit un fel de promenada, unde sint de toate nu numai mici si bere, nu mai e inghesuiala din anii trecuti, fara discutie e mai interesant. Pina la urma si artera principala blocata nu a facut mari valuri, se poate circula, destul de greu si ocolit, dar nu s-au creat probleme majore. Iar marea de oameni care a venit acolo arata fara discutie un grad mare de interes pentru asa ceva.
Dar nu ca sa il laud eu pe primarul Flutur scriu aceste rinduri, are cine sa o faca, eu m-am intrebat care e sensul manifestarilor de acest gen, au ele rost sau nu? Nu am reusit sa gasesc un raspuns valabil. Pentru distractie, zice lumea, dar de distrat ne putem distra si fara festival. Vin solisti renumiti asa e, dar ar putea cinta pe stadion. Nu e nici festivalul de la Rio, aia il fac ca sa adune bani, sa vina turistii si altele asemenea. Probabil insa vor fi organizate festivaluri la Botosani din cauza ca oamenii se duc acolo, asta fiind un motiv destul de bun.
Sint si nemultumiti, destul de multi, locuitorii din zona, cei care nu au liniste sau nu isi mai pot parca masinile, unii reprezentanti ai bisericii care spun ca e post, soferii care ocolesc injurind pe diverse stradute. Nu e un capat de tara, spunem cei mai multi dintre noi, iar cei care doresc sa fie buni crestini pot sa mearga la festival si sa manince doar chipsuri cu apa minerala. E drept insa ca cei mai multi dintre noi nu stim cum e sa ai un festival in fata blocului si cine stie in care locatie din cele noua alese de firma ieseana va fi organizat festivalul de la anul.
Care festival ar fi bine sa nu mai fie legat de bere. Pentru ca daca si la anul comersantii vor vinde aceeasi apa colorata si o vor porecli bere, sigur nu mai vine nimeni. Romanul insa e descurcaret, daca tot a venit la festival cu bere, s-a dus la alimentara, si-a luat bere si a stat la mesele alea de sub corturi, care ar trebui curatate mult mai des decit o fac cei de acolo. Dar astea sint doar amanunte organizatorice.