Daca as fi membru PD-L, dupa ce Elena Basescu a fost aleasa (democratic!) secretar general al Organizatiei de tineret, as voma de greata si apoi mi-as da demisia din partid. Candidatura ei nu mi-a mirosit a bine, alegerea ei in unanimitate mi s-a parut suspecta, dar am asteptat cateva zile, pana sa-mi fac o parere. Cine stie? Poate fasneata asta, despre care stiam doar ca e fotogenica, o fi avand calitati ascunse. Poate e un copil genial, cultivat, cu abilitati de comunicare deosebite si o fi mostenit de la tatal ei si altceva, in afara ambitiei de a ajunge sus. Am auzit-o vorbind si m-am cutremurat. Poti sa ai si "succesuri", "pot sa fie oameni care nu vor sa vorbesc cu tine". Cica, fatuca presedintelui a absolvit Facultatea de Relatii Economice Internationale din cadrul Universitatii Romano-Americane, iar apoi a studiat economia intr-un centru universitar din Statele Unite, iar acum isi pregateste masteratul. Jalnic! Cunosc, in Oradea, copii de 15-16 ani care nu fac greselile ei de gramatica. Citesc ca fata tatii a lucrat doi ani pe post de consultant marketing si ma doare capul. In mod sigur, cei care au angajat-o habar n-aveau a cui fata e si pot paria ca i-au dat salariul minim pe economie! In 2005 s-a inscris in organizatia de tineret a PD sector 1. Dupa o luna a fost numita secretar executiv. Mai citesc: "Fiica presedintelui intentioneaza sa se inscrie si in cursa pentru alegerile parlamentare." Ma apuca greata.
Contracandidatul Elenei, Bogdan Boza, a luat doua voturi, fata Presedintelui, 377. Fata lui Basescu a fost aplaudata, in ciuda prostiilor debitate, lui Boza i-au aratat cartonase rosii, iar mai tarziu a fost zvanturat din organizatie. De unde or fi avut la ei cartonase rosii, ca doar n-or fi, cu totii, arbitri de fotbal? Ma mai intreb ce o fi continand "programul de imbunatatire" al Elenei Basescu? Dansuri pe mese prin cluburi, shopping sau prezentari de moda?
In ce ma priveste, Traian Basescu si-a dat examenul. Pot pricepe ca e subiectiv, ca parinte. In familie, poate sa-si aprecieze fata cum doreste, draguta, inteligenta, educata, cum vrea! Dar, proptindu-si pupila pentru a obtine un post important in partid si, poate, chiar in Parlament, a demonstrat o lipsa de bun-simt.
Daca, dintre miile de tineri ai PD-L, Elena Basescu e cea mai desteapta, cea mai priceputa in politica, cea mai potrivita pentru a conduce, atunci viitorul partidului este sumbru. Ce fel de oameni politici pot deveni, maine, tinerii care, astazi, sunt niste slugoi fara minte?

P.S. Celor care nu-mi impartasesc parerea le recomand doua adrese pe internet:
http://www.trilulilu.ro/clauteo/c72db8362a2c4e
http://www.trilulilu.ro/melania1975/3ebb46642b092a