Cuvintele ii apartin fostului presedinte al Romaniei, cind a fost intrebat de cercetarea sa vizavi de mineriada. Fix la 15 ani de la mineriada a fost eliberat si Miron Cozma, care acum spune ca nu a avut nimic de-a face cu asta, ba chiar l-a si salvat pe Marian Munteanu de la moarte. Desi conform declaratiilor date de acelasi Miron Cozma la parchet, in ziua in care \"il salv \" pe Marian Munteanu, nici nu ajunsese in Bucuresti. Iar minerul sef a dat vina bineinteles pe Iliescu, ca tot nu mai poate face nimic mosul, daca era sa fie sa cistige PSD alegerile sa il vedeti ce ghiocel era, pentru ca luceafarul asta al huilei a fost aparat de regimul Iliescu de fapt. Cozma facea ce vroia, arata si parea intangibil pe vremea lui Ion Iliescu. La fel ca si hoardele alea care au invadat Bucurestiul, cu voia si la chemarea conducatorilor tarii. Care erau comunisti. Si nu vroiau sa lase osul de ros, pentru ca niste tineri aveau pretentia sa nu mai existe comunisti in politica. Pentru ca cei care au iesit in fata la Revolutie erau comunistii de rangul doi. Cei care nu mai suportau sa nu poata spune ca au masini si case ca se supara ne i Nicu, sa nu poata spune ce rochii frumoase au nevestele ca se supara analfabeta aia de savanta mondiala. Asta e si nu are rost sa ne facem ca nu stim.
Am citit si declaratiile lui Petre Roman de atunci care spune ca agentiile de presa internationale au avut comentarii \"stranii \" vizavi de ce s-a intimplat in Bucuresti in 13-15 iunie. Normal, aia s-au mirat cum e posibil sa se intimple asa ceva in lumea civilizata. Directorul de atunci al TVR e senator de Botosani acum si i-am ascultat cu mare atentie declaratiile. Trebuie sa fie greu sa incerci sa gasesti scuze la ceva ce nu poate fi scuzat.
In fiecare an in aceasta perioada am scris sau am reamintit ce s-a intimplat acolo, pentru ca nu trebuie uitat. Nu trebuie uitat cum o mina de securisti si comunisti de rangul doi au prostit o tara intreaga si i-au batut sau omorit pe cei care si-au dat seama de ceea ce vor sa faca.
Oamenii au inceput chiar sa creada, acele apeluri la liniste, mai tineti minte cum aparea cite unul din asta si spunea ioameni buni, avem nevoie de liniste i. Pentru ce aveau nevoie de asa ceva, pentru ce e nevoie de liniste intr-o tara democrata. Asa ca si-au obtinut linistea cu minerii, cistigasera si alegerile, manipulind en-gros o tara intreaga cu televiziunea romana. Si cistigatorii de atunci au pus la cale in liniste sistemul asta comunisto-securisto-mafiot care functioneaza cu mare succes. Cam astea sint rezultatele, daca stam si privim in urma. Asa ca poate are dreptate Iliescu sa intrebe: \"Eu, vinovat? \"