Duminica vom sti. Ba mai mult, vom decide. Vom afla, repede, cine face Guvernul, iar pentru cincinalul de la Cotroceni mai stam o tura. Campania asta a trecut pe langa noi fara sa lase prea multe urme. La capitolul subiecte serioase nu am retinut decat disputa legata de impozitare. Cota unica sau diferentiata? Aceasta este intrebarea. Unii au spus ca este mai bine sa ia statul si apoi sa imparta la cetateni, iar ceilalti spun ca mai bine dau direct patronii bani decat sa mai ia statul, ca iar ne trezim cu o protectie sociala in genul celei facute recent la RAFO. In rest, toata lumea striga acum cu mine, de la stanga la dreapta: UE lapte si nu e miere!
In ceea ce priveste confruntarea electorala propriu-zisa, dupa ce ca mai mult a lipsit, cand a avut loc, a mai fost si murdara. S-a pitit Nastase cat a putut de Basescu si a reusit sa scape fara o confruntare om la om pe tot terenul, cum ii place premierului sa spuna. A scapat el, dar l-a bagat pe inlocuitorul lui Stolojan intr-o hora cu o anume minoritate sexuala ca era cat pe-aci ca acesta din urma sa-si piarda... credibilitatea. Mai putin marinar decat de obicei, Basescu s-a multumit sa bolboroseasca ceva despre nu-s-ce documente pidosnice. Ce-o fi vrut sa spuna? Pana la urma a spus-o Vadim, prin intermediari, ca pe asta tot nu-l crede nimeni. Curat murdar, monser!
Noroc cu stenogramele, care ne-au mai redus din levitatie. Asta da pornografie. Staful PSD prezentat alegatorilor, ca este o actiune electorala, desigur, in toata splendoarea declaratiilor nude din cadrul sedintelor de partid. Am aflat cum se fac dosarele la Curtea de Conturi, cum pregatea ministrul Justitiei dosare impotriva adversarilor politici, cum e cu presa libera - libera, dar sa stim si noi - si multe alte grozavii. Liderii PSD au mimat negarea acestor documente, care, oricum, raman mult prea sofisticate ca sa poata influenta intr-un mod decisiv rezultatul votului de duminica. In plus, n-am vazut deocamdata si stenogramele Aliantei pentru a putea face o comparatie in cunostinta de cauza.
Avalansa sondajelor de opinie publicate in ultimele zile nu a facut decat sa confirme ca jocurile nu au fost facute. Orice rezultat este posibil. Totul depinde de stampila dumneavoastra. Este o ocazie cu care nu va intalniti decat o data la patru ani.