Clasa politica din Romania - spun "din Romania" pentru ca imi este aproape imposibil sa o recunosc drept o clasa politica romaneasca, a romanilor - impinge tara spre prapastie. Joaca de-a democratia practicata de Parlament, Guvern si Presedentie nu reprezinta altceva decat o bataie de joc la adresa poporului nostru. Politicienii din Romania au reusit in primele trei luni de la aderarea tarii la Uniunea Europeana - asa o degenera atmosfera intr-o tara dupa ce intra in UE? - sa incalce mai toate normele unei societati democratice precum si majoritatea principiilor afirmate de Constitutie.
Asa-zisele consultari initiate de Basescu nu au facut decat sa confirme faptul ca acesti politicieni nu sunt interesati de destinul celor care i-au ales, ci doar de interesele lor oculte de grup, de partid. Este imposibil de demonstrat ca vreunul dintre participantii la consultari, fie initiatori, fie invitati, a urmarit interesul national. Romania este aruncata intr-o stare de grava anormalitate sub toate aspectele posibile: criza morala, criza politica, criza de functionare a institutiilor statului. Politicianul din Romania este pe cale sa devina doar un simplu tradator, un Iuda dispus pentru mai putin de 30 de arginti sa-si vanda trecutul, prezentul, viitorul. Suntem martorii unor aberatii pe care nu le-am intalnit nici macar in perioada cruntelor mineriade din anii ‘90. Partidul National Liberal, un partid ai carui corifei au murit in lagarele si inchisorile comuniste pentru ca au slujit pana la jertfa suprema ideea nationala, a ajuns sa se inhaiteze cu Partidul Social Democrat, partid cu radacini adanci in mlastina fostilor nomenclaturisti comunisti. Partidul Conservator detine sefia unei ciudate comisii de anchetare a derapajelor anti-constitutionale basesciene prin persoana unui informator al Securitatii comuniste dovedit cu acte in regula de catre CNSAS, adica un fost agent al politiei politice comuniste este chemat sa instrumenteze aflarea adevarului! Basescu practica jocuri politice care incep sa fie tot mai straine de interesele imediate ale poporului, utilizand barcuta numita Partidul Democrat! Exemplele pot continua...
Quo vadis, Romania? Aderarea la Uniunea Europeana presupune din partea clasei politice sa adopte o atitudine nationala, realista si loiala. A fi in UE inseamna a fi in mijlocul unei furtuni. Valorile esentiale ale natiunii vor fi supuse unor mari presiuni, unor firesti transformari, economia nationala se va afla la rascrucea dintre progres si faliment, astfel ca permanentizarea unei atitudini tradatoare din partea politicienilor nu va duce la altceva decat la un mare dezastru national. Am aderat la UE ca tara de mana a treia, acum, politicienii ne pregatesc transformarea intr-o tara bananiera neguvernabila, o tara unde oligarhiile se lupta intre ele, institutiile statului sunt transformate in latifundii pentru diverse grupuri de interese, iar poporul este ametit cu paine si circ si tinut intr-o stare de semi-analfabetism civic. Romanii au uitat ce inseamna bucuria si nu mai inteleg ce este suferinta. Marele Nae Ionescu ne trimite un mesaj, de peste vremuri, un mesaj pe care cu siguranta ca politicienii din Romania nu mai au capacitatea sa-l inteleaga: "De la Rastignire lumea stia ca nu durerea sau bucuria, ca atare, sunt hotaratoare pentru suferinta sau bucuria noastra, ci atitudinea pe care personalitatea noastra spirituala o pastreaza in fata lor". Domnilor, fiti nationali!