Tot timpul ziaristii spun ca nu este de ajuns ca un tip in costum, aflat vremelnic la putere, sa hotarasca el ca are ceva de spus, pentru ca asta sa devina subiect de presa. Si avem dreptate. Exact asta s-a intimplat ieri. Deputatul PNL Liviu Campanu si-a tras un sacou si a adunat toti ziaristii la o conferinta de presa, la care a povestit niste chestii, din care nu s-a inteles nimic. Era ceva cu schimbarea directorului spitalului judetean, ca deputatul nostru nu suporta santajul, ca e acuzat de nu stiu ce, nu am inteles bine, ceva cu bani, ca spunea ca el nu ia bani ca sa schimbe directorii. L-au mai intrebat ziaristii una alta si pina la urma a zis ca nu l-a santajat nimeni, dar l-au sunat o multime de prieteni, care l-au rugat sa nu il schimbe pe directorul Malancea de la Spitalul Judetean. Cu banii nu mai stiu ce era, n-am priceput. Ce treaba am eu cu asta? Ce treaba au oamenii din Botosani, ce ii intereseaza pe ei ca pe Campanu, deputat PNL, il suna prietenii?
Eu cred ca omul se plictiseste de crapa. Sa fim bine intelesi, nu ma intereseaza si nici nu militez eu sa ramina sau nu actualul director Malancea in functie, nu asta e problema aici. Problema e ce treaba are Campanu, deputat si medic la Darabani cu chestia asta. Ia uite ce a venit el sa ne spuna, ca il suna prietenii, sa fie sanatos, sa le inchida telefonul daca nu ii place ce aude. Ce naiba se intimpla acolo la PNL, chiar nu mai vorbesc liberalii intre ei, de cind are deputatul asta treaba cu schimbarile directorilor, ce schimba el, unde si pe cine, spuneti-ne si noua, o fi la PNL un concurs de schimbat directori si noi nu stim.
Eu stiam ca deputatii fac legi si se mai ocupa si de problemele si sesizarile oamenilor care i-au votat. Dar apare deputatul Campanu, care spune ca e suparat, ca el vrea sau nu vrea sa il schimbe pe directorul unui spital, ca nu ne-am prins, ca el rezista la santaj, desi nu il santajeaza nimeni si ca nu ia bani pentru nu stiu ce manevre, desi nu l-a acuzat nimeni de asta.
In schimb l-am vazut aratind o foaie pe care scria ca unii medici au program 8-14 in timp ce schimbul doi are program de la 13 si, timp de o ora, sint doi medici, pe care Casa de asigurari ii plateste. Asa e dom ile, uite nu stiam eu de ce sistemul sanitar nu merge in Romania. In mod normal un deputat face asa, spune uitati, am gasit asta, am discutat sau am sesizat problema la Casa de Asigurari, care va lua urmatoarea masura. La intrebarea reporterului daca a facut asa, Campanu a raspuns ca nu a sesizat inca pe nimeni, de acum o va face. Asa ca ne-am lamurit si cu asta.
Parerea mea e ca domnul deputat Campanu trebuie sa se mai duca pe la Darabani, sa se relaxeze, sa fie in forma pentru munca la Parlament. Pentru asta a fost ales, nu sa schimbe directori de spitale, din cite stiu eu. Dar se mai schimba lucrurile, dupa cum vedeti.