In urma cu citeva zile sindicatul "Strajerul", care reprezinta atit salariati de la Politia Comunitara, cit si angajati ai firmelor de paza si protectie, a organizat o conferinta de presa in scopul prezentarii mai multor probleme.

Liderul sindicatului, Catalin Vasile, pe care il cunosc de ceva vreme, a vorbit cu acea ocazie despre faptul ca salariatii de la Politia Comunitara nu sint platiti corespunzator pentru orele lucrate simbata si duminica si ca cei pe care ii reprezinta sint nevoiti sa lucreze pe timp de iarna cu echipament neadecvat. Catalin Vasile a prezentat si citeva dintre problemele cu care se confrunta in general salariatii firmelor care au ca obiect de activitate paza si protectia.

Dupa conferinta am mers direct in redactie si am scris despre cele relatate de liderul de sindicat. A doua zi, insa, Catalin Vasile m-a contactat si mi-a spus ca incurcasem putin problemele salariatilor firmelor de paza private cu cele ale politistilor comunitari. Mai exact vobeam in articolul meu despre faptul ca la Politia Comunitara sint probleme cu acordarea sporurilor de noapte, a unor diverse prime si a concediilor de odihna in conditiile stabilite de lege.

Mi-am spus atunci ca nu e o problema foarte grava pentru ca voi repara totul in urmatorul material despre politistii comunitari. Surpriza a fost totusi de partea mea. Desi liderul de sindicat a incercat sa explice colegilor si sefilor ca e vorba despre un accident, superiorii lui au facut tot posibilul pentru a scoate profit din aceasta afacere, profitul insemnind ingroparea "Strajerului". Din cite am inteles acestia l-au chemat pe presedintele sindicatului in fata colegilor sai pentru a-l numi mincinos si neserios.

Va rog sa-mi permiteti sa va spun ca domnul Catalin Vasile nu e nici mincinos, nici neserios. Si in ceea ce priveste povestea cu asa-zisa minciuna, vreau sa spun ca a gresi e omeneste, iar pentru a nu parea fals cind spun asta, imi voi sustine afirmatia aratind ca sefii de la Politia Comunitara au achizitionat, conform legislatiei in vigoare, uniforme de iarna pentru cei pe care ii au in subordine.

Partea proasta e ca au uitat sa achizitioneze si pantaloni de iarna la aceste uniforme. La fel de interesant e si faptul ca, desi au fost achizitionate pulovere, politistii nu le pot purta in timpul programului pentru ca, daca ar face-o, ar fi sanctionati.

Asa cum spuneam, omul si gresela au aceiasi parinti. Nu cred insa ca a fost vorba de greseala atunci cind Catalin Vasile a fost numit de superiorii sai mincinos.

Politistii comunitari au rolul, stabilit prin lege, de a ne proteja de relele din oras. De foarte multe ori acesti oameni se achita de datoria pe care o au. Cind e vorba de ei, insa, politistii comunitari se pling ca drepturile le sint incalcate de propriii superiori.