Este amuzant cum replici celebre, precum "cine nu e cu noi e impotriva noastra", se dovedesc a nu fi doar elemente desprinse din cartile cu povesti despre comunisti sau legionari.

Actualii stapinitori ai politicii nationale au prins obiceiul de a inventa legi si norme morale cu scopul clar de a le ingradi unor partide mai mici sau unor lideri cu carisma sa faca prea multi purici pe scena politica. Exemplul cel mai bun in acest sens il reprezinta nebunia aparuta in jurul unui presupus barter incheiat intre Gigi Becali, "liderul maxim" al PNG, si un post tv. Inainte de a continua tin sa subliniez ca nu sint un mare fan al lui "Jiji".

Asadar, politicienii cu sufletul curat au sarit cu reclamatii referitoare la faptul ca rezultatele mari inregistrate de Becali si partidul sau in sondaje s-ar datora tocmai faptului ca "Jiji" si-a cuparat un loc pe viata in emisiunile de stiri ale televiziunilor. E tare de tot. Mai penibil de atit nu poate fi nimeni. Nu spun ca nu ar fi adevarat ce spun criticii lui Becali, dar stiu ca toate partidele mari din tara asta si din lumea intreaga au drum deschis la cel putin o institutie de presa mare. Asa stau lucrurile. Altfel Opozitia nu ar mai avea cum sa convinga alegatorul ca cei de la putere sint niste neseriosi.

Si, daca tot vorbim despre aparitii la TV suspect de numeroase, ma intreb de ce apare atit de des la televizor domnul Emil Boc, daca liderul PD a fost, este si va fi acelasi "el comandate" Traian Basescu.

Fac si eu ca tot romanul si spun ca "parerea mea" e ca liderii politici care apara si sprijina democratia din tara noastra ar trebui sa lase prostiile cu "sa moara capra vecinului" si sa procedeze intr-un alt mod pentru a-i scoate din schema pe Becali si toti cei care vor sa le ia scaunele.

Alesii neamului trebuie sa fie deschisi discutiilor, modesti si cinstiti. Daca nu pot fi asa, le sugerez politicienilor sa se prefaca macar ca sint "saraci si cinstiti", pentru ca altfel nu au nici o sansa in fata unui om care isi permite sa arunce cu banii in stinga si in dreapta pentru a le arata oamenilor ca nu-i pasa de bogatiile lumesti si ca urmareste doar implinirea poruncilor Domnului.



- Ciocu' mic, ca altii sint la putere. Cam acesta este mesajul pe care liderii politici ai neamului il transmit din ce in ce mai des partidelor mici care vor sa scoata capul in lumea mare a politicii romanesti si europene.

Daca privim la ce se intimpla in politica mioritica, putem spune ca actualii mari lideri ai democratiei romanesti gindesc cam in acelasi mod ca si predecesorii lor comunisti.