Cine nu crede în existenţa oamenilor perfecţi ar face bine să deschidă ziarul la rubrica de matrimoniale. Este locul în care se înghesuie cele mai multe persoane lipsite de vicii, cu o stare materială impecabilă, uniţi totuşi doar de singurătate. Asta în timp ce fumătorii, beţivii ori bătăuşii sunt iubiţi şi chiar ajutaţi să se înmulţească prin pui vii.
„Tanăr, 33 de ani, 1,62 m, caut o tanără serioasă pentru a face o casă împreună. Deţin locuinţă care trebuie să fie întreţinută. Nu răspund la bip“ arată clar pe ce culmi a fost cocoţat romantismul în varianta casnică. Pană să facă o casă împreună, ar putea fi aleasă drept zana răspunzătoare de îngrijirea locuinţei, şi totul doar cu un singur apel telefonic.
„37 de ani, 1,74-70, balanţă, nefumător, divorţat, fără obligaţii, doresc cunoştinţă doamnă drăguţă, onestă, pentru relaţie durabilă. Tel..., fără bip“ este o nouă mostră de gingăşie masculină. Durabilitatea este şi în acest caz condiţionată de un apel dus pană la capăt.
Cine crede că spaima bipurilor a intrat doar în oasele bărbaţilor tineri, se înşeală amarnic. „Domn serios, pensionar, doresc pentru o convieţuire în respect şi sinceritate o doamnă pensionară, minionă, fără vicii. Nu fumez şi nu consum băuturi alcoolice. Fără bip, tel...“ dovedeşte că la bătraneţe, ca şi la tinereţe, totu-i pană la bip.
Ce-a avut în minte autorul randurilor de mai sus? Nimic, pentru că este fumător şi degrabă vărsătoriu de alcool. Şi, într-o seară cu trei echipe romaneşti de fotbal jucand în cupele europene (goool, Rapid, a marcat Buga în minutul 12, ce dacă n-am nici o treabă cu echipa asta, e meci, hai băieţii!), de unde Dumnezeu idee întru descrierea singuraticilor perfecţi, cand eu unul sunt, ca majoritatea, plin de probleme? Implicit cineva aici, jos, mă face să mă simt bine chiar şi atunci cand îmi dă bip.