Vedem, in ultima vreme, un presedinte din ce in ce mai irascibil, tot mai nervos. Din presedinte jucator, Basescu a devenit presedinte moralizator, ca sa nu spunem altfel. O batrana lovita de inundatii, care se plange ca nimeni nu o ajuta, este - in viziunea presedintelui - un cetatean care face circ. La fel, un taran care ii cere sa nu mai rada cu gura pana la urechi cand mii de case se afla sub ape, este apostrofat de acelasi nervos presedinte si facut - nici mai mult, nici mai putin - bolsevic. Ca sa nu mai vorbin ca tot presedintele Basescu l-a facut pe un ministru imbecil.
Toate astea intr-o singura saptamana. Ce-l sacaie pe presedintele acestei tari? Ce probleme il framanta si nu-l lasa sa doarma noaptea, nu-l lasa sa se odihneasca, oboseala acumulata facandu-l morocanos si pus pe harta? Sunt acestea probleme de stat? Natiunea ar trebui sa stie ce se intampla cu presedintele sau.
Cert este ca presedintelui nu-i prea pasa de ceea ce vrea sa stie talpa tarii. Nu-i pasa nici de pararea pe care aceasta si-o face in legatura cu comportamentul sefului statului. Un lucru nu tocmai in regula. Cineva ar putea sa ma cotrazica aducand ca argument ca, uite, presedintele se duce pe la oamenii napastuiti ca sa vada cum pot fi ajutati. Deci, ii pasa. Asa o fi, dar comportamentul presedintelui anuleaza bunele intentii. Sigur, se stie, Basescu este un om foarte mandru si nu accepta sa fie terfelit in nici un fel. Motiv pentru care riposteaza, chiar violent. Dar, de la mandrie pana jignirile verbala este un drum care trece, dupa cum se spune, prin cei sapte ani de-acasa. Din sfaturile pe care le-a dat in unele ocazii elevilor sau studentilor, presedintele nu pune prea mare pret pe asta.
Totusi, ramane intrebarea: ce se intampla in aceste zile cu presedintele acestei tari de este atat de irascibil? Sa fie vorba de "insuccesuri"? Pentru ca vedem ce se petrece pe stadioane. Neputinta unora de a-si apropia victoria ii face sa dea la gioale, sa impinga cu coatele si chiar sa loveasca cu pumnul.