Luna septembrie a reprezentat pentru marea echipa a Universitatii Craiova debutul in Cupele Europene, debut care s-a incheiat cu eliminarea unor echipe cunoscute in Europa fotbalistica, precum: Olympiakos Nicosia (1977, Cupa Cupelor), Wiener SK (1979, Cupa UEFA), Olympiakos Pireu (1981, Cupa Campionilor Europeni), Betis Sevilla (1984, Cupa UEFA), AS Monaco (1985, Cupa Cupelor)... Acum? Jucam astazi in Cupa Romaniei la Mioveni, cu Dacia!

Suporterii vechi ai Universitatii isi amintesc, desigur, de reusitele acelei formatii celebre, supranumite „Craiova Maxima“, mai ales ca in doua sezoane europene din anii 80 - Cupa Campionilor Europeni ’81/’82 si Cupa UEFA ’82/’83 - oltenii au reusit doua premiere pentru fotbalul romanesc de atunci. Este vorba de calificarea in sferturile de finala ale C1 (’81/’82) si semifinala Cupei UEFA (’82/’83). Nu mai putem trai din amintiri sau, cum bine a zis, ironic, un fost component al acelei echipe celebre, sa terminam cu aceasta „Craiova Maxima“!

Visele unei noi echipe „Craiova Maxima“ incep sa prinda contur in laboratoarele de creatie ale unora. „Renaste Craiova Maxima“, a titrat luni seara un post local, stirnind ilaritate. Cine n-ar vrea o asemenea echipa iarasi in Banie?! In aceeasi seara, patronul Universitatii afirma foarte sigur pe el, dar mai ales pe banii din conturile personale: „Construiesc un sediu modern si un stadion cum nu exista in Romania, iar in anii viitori titlul national va reveni in vitrina Universitatii“. Este un vis frumos...

Sa raminem cu el, apoi scepticii sa-si puna cenusa in cap, asa cum a facut Eugen Barbu dupa meciul reusit al lui Camataru la Lisabona (turul cu Benfica, 1983), „Ne-ai invins, Adriane!“.