E foarte ciudată reacţia pe care o are PSD de un an de zile, de cand a pierdut alegerile (sau, după cum spune Dan Nica, le-a caştigat, dar n-a ajuns şi la guvernare). Enorma maşinărie politică ascunsă în spatele celor trei trandafiri a dat pentru prima dată semn că nu mai funcţionează ca unsă.
La început, cale de vreo două luni (respectiv pană prin februarie anul acesta), pesedeii s-au ascuns care pe unde a putut, supraaglomerand găurile de şarpe. Băieţaşi de care nu mai scăpai în campania electorală s-au făcut nevăzuţi. 2004-2005 a fost iarna în care au tremurat cel mai tare din viaţa lor. Nu, nu de frig, ci de frică. Dacă ăla şpanchi, fără faţă de preşedinte, şi-a luat la timp vitaminele cat a fost mic şi nu a uitat că a promis o pădure de ţepe destinate megaescrocilor?
Timpul avea să le rezolve, şi de această dată, pe toate. Doi-trei au intrat, de ochii lumii, cateva săptămani la bulău. Liniştea şi pacea s-au reaşternut peste ţară. Peste acea parte a ţării identificată drept „Romania lui Năstase”, în care se înghesuie doar cei care ştiu cum se face banul pe buzunarul statului, adică al fraierilor care muncesc.
Pentru prima dată, dinspre PSD au început să se audă voci solicitand alegeri anticipate. La o audiţie mai atentă, emitentul solicitării s-a dovedit a fi nimeni altul decat Mircea Geoană, prostănacul şi handicapatul partidului. In acest an Romania preponderent rurală a trecut deja prin două randuri de alegeri, iar primarii ajunşi la carma comunelor s-au dovedit a fi mai mult PSD decat altceva. Normal că lui Geoană i-a mai venit inima la loc. Se şi vede falfaind în bătălia electorală flamura trandafirie. Doar el, nu şi Iliescu sau Năstase, care au şi sărit să-i închidă gura, spunand că anticipatele ar fi o mare prostie. Normal, lor nu le-ar aduce nimic în plus.
Pană una-alta, PSD dă semne de trezire. Cel puţin latura care stă cu Geoana pe alegeri. Chestie care a început să-i enerveze pe mulţi, inclusiv pe Iliescu şi Năstase.