Sa-ti apesi palmele pe o bucata de loc unde s-a turnat ciment sau asfalt atragindu-i atentia celui care vine sa te injure sa aiba grija cum iti scrie numele. Romanii au vazut atitea celebritati lasindu-si urmele miinilor pe celebrul "Walk of Faim" de la Hollywood, incit este imposibil sa nu-si doreasca vreunul sa incerce emotia pe pielea lui.

Sa te infiintezi in usa unui autobuz arhiplin si sa-i spui soferului pe un ton revoltat ca aveai o rezervare pentru patru persoane in cursa respectiva. De cind a aparut reclama cu aceeasi actiune, la o renumita marca de bere autohtona, probabil ca toti cei care au vazut-o au recunoscut ca asta este culmea "rezervarii" in Romania.

Sa te apuci sa raspunzi cu un bilet vinzatoarei care a plecat de la chiosc si a lasat in geam un carton pe care scrie: "Ma intorc peste zece minute". "Am pus o bomba care explodeaza intr-un sfert de ora" sau "OJPC-ul, revenim in cinci minute!" sint doar citeva dintre mesajele pe care le-ar merita cu virf si indesat duduile care ne lasa sa asteptam ca prostii pentru un pachet de tigari.

Sa vrei cu tot dinadinsul sa ajuti sa treaca strada in sens opus un pensionar care se duce la Posta sau la CEC sa-si ia pensia. Sa oferi un loc pe scaun in autobuz unui pensionar care tocmai si-a luat pensia. Sint doua atitudini la fel de periculoase in relatia cu batrinii nostri. Din pacate suspiciunea lor e intemeiata pe o amaraciune grea si sufocanta.

Sa pui mina pe fund unei fete apetisante care te asteapta pe strada sa-ti dea vreun pliant si sa pretinzi ca n-ai inteles promotia. Ati observat ca toate femeile care arata bine se poarta frumos cu barbatii de pe strada doar atunci cind au un interes?

Sa incerci sa vinzi ceva unui comis voiajor care-ti bate la usa pentru toate promotiile timpite lasate de la Dumnezeu sau de la Diavol. Daca vrei sa prostesti atitia insi ca sa-ti faci safteaua este nedrept sa nu te intilnesti cu nici unul care sa se revolte. Cred ca singurele lucruri pe care vinzatorii ambulanti le cumpara de la altii fara sa se tirguiasca sint locurile de veci.

Daca vi se pare nedrept sa inghititi la nesfirsit zecile de arogante zilnice pe care sinteti nevoiti sa le suportati din partea tuturor, daca v-ati saturat sa fiti calcati in picioare in tren sau in autobuz, daca nu mai puteti indura cozile de la banci sau de la Posta, daca va enerveaza gunoierii, instalatorii sau lucratorii stradali, daca v-ati saturat de Romania pina-n virful unghiilor, lobii urechilor si cristalinul ochilor, atunci este clar ca aveti o problema cu obrazul. Trebuie sa-l schimbati.