Numarul si, mai ales, agresivitatea atacurilor la care este supus ministrul Justitiei sunt de natura sa ridice multe semne de intrebare. Sunt putine zilele lasate de la Dumnezeu in care sa nu aflam noi dezvaluiri despre doamna Macovei, care ar avea darul sa o demonizeze in ochii populatiei.
Unul dintre cele mai cunoscute atacuri a aparut intr-un cotidian central, care, citand dubioase a€žsurse care doresc sa-si pastreze anonimatula€œ, o prezenta pe Monica Macovei ca fiind o impatimita consumatoare de bauturi alcoolice, care, la betie, face urat, avand chiar obiceiul de a sparge pahare. çn cele din urma, acuzele s-au dovedit neintemeiate, iar doamna ministru a primit niste scuze balmajite si conducerea ziarului cu pricina a promis masuri administrative impotriva celor care au aruncat cu noroi, in speranta ca populatia va ramane cu un sambure de indoiala.
Tactica nu a prea tinut, cu atat mai mult cu cat alegatorii nu prea percuteaza la acuzatii de acest gen, fapt verificat si de efectul relatarilor despre chefurile la care s-ar fi dedat presedintele Basescu. çnainte de alegeri, doamna Mioara Roman declara ca l-a vazut pe candidatul pentru Cotroceni in posturi incompatibile cu cea a unui viitor sef de stat. Efectul a fost departe de cel scontat, si a€žparaciunilea€œ sotiei presedintelui minusculului partid a€žForta Democrataa€œ par a fi facut chiar sa creasca popularitatea a€žmatelotuluia€œ.
Mai nou, apar tot felul de acuzatii despre procese pierdute de doamna Macovei, in calitate de avocat sau despre parintii celei care incearca, cu indaratnicie, sa faca o reala reforma in Justitie si multe altele. Nu ar fi exclus sa aflam in perioada urmatoare ca, in copilarie, Monica Macovei chinuia animale mici sau ca rupea flori din parc, dand dovada, inca de la varste fragede, de lipsa de respect fata de lege.
Ultimul pe lista acuzatorilor este presedintele executiv al PSD, care a aflat din a€žsursea€œ ca se pregateste numirea sa in calitate de procuror general si numirea lui Emil Boc in calitate de ministru. Chiar daca aceste acuzatii, prezentate ca a€žmasinatiunia€œ, ar fi reale, este greu de inteles care ar fi necazul. Am putea avea un procuror general decis sa scoata la iveala marile cazuri de coruptie.
Senzatia este ca multor cetateni aflati in functii importante le este din ce in ce mai teama de tenacitatea doamnei Macovei in a-si face in mod corect datoria. Situatie care pare a le da celor care se simt cu musca pe caciula fiori reci pe sira spinarii si care ar trebui macar sa mimeze ca nu le este frica de Monica Macovei.