Steaua-Dinamo, clasicul fotbalului romanesc, are loc in acest an in conditii ciudate pentru ambele echipe. Departe de podium, dar cu planuri in continuare foarte mari in ambele tabere, cele doua formatii spera ca jocul de sambata seara sa fie un pansament pe ranile care parca nu se mai inchid. Iar cine va pierde va incasa si papara de rigoare, pentru ca spiritele sunt incinse de multa vreme.
In Ghencea, cel vizat nu va fi antrenorul, pentru ca fanii il iubesc prea mult pe Lacatus pentru a-i spune ceva. Inca. Dar jucatorii nu vor scapa basma curata, ei avand promisiuni certe inca de la finalul remizei rusinoase cu Pandurii, cand au fost amenintati ca, daca nu inving marea rivala, se vor alege cu parbrizele sau capetele sparte. Un "indemn" deloc incurajator, care, cu siguranta, va da mai mult stres decat avant, dar baietii trebuie sa joace si in conditii grele, nu doar purtati pe brate de o tribuna tot mai pustie.
Nu la fel de ferit va fi Zenga, care risca chiar sa-si ia o portie dubla de injuraturi. Nu numai de la fanii lui Dinamo, care i-au cerut demisia si dupa derbiul cu Rapid si care ar putea avea parte de o atmosfera si mai incendiara daca rezultatul nu e pe placul suporterilor "alb-rosii". Italianul ar putea auzi cuvinte grele chiar si din partea fanilor stelisti, care s-au dezis de el in momentul in care a semnat cu Dinamo, dupa ce declarase de multe ori ca, pentru el, in Romania nu e decat o singura echipa, Steaua.
In ceea ce priveste soarta lui Zenga in cazul unui esec, sentinta i-a fost data deja, Netoiu afirmand ca un antrenor care pierde la rand si cu Rapid, si cu Steaua nu are ce sa faca altceva in afara de bagaje si sa plece. Mult mai dur a fost insa Borcea, care i-a amenintat pe fotbalisti ca vor fi dati afara daca nu inving in Ghencea! O declaratie oarecum surprinzatoare a lui Borcea, care nu prea si-a amenintat fotbalistii in public, dar care s-a saturat sa bage bani si sa vada cum, an de an, echipa sa nu-i indeplineste visul, Liga Campionilor, pentru care se pregateste de ceva vreme.
Gigi Becali nu-l someaza pe Lacatus, dar nici nu-si mai iubeste jucatorii, din moment ce la un meci atat de important nu mai arunca prime in joc, constientizand, in sfarsit, ca are vedete mult prea bine platite fata de ceea ce (nu) joaca. Adi Ilie pune si el paie pe foc, afirmand ca nu va fi un joc de trei puncte, ci de sase, intrucat ar avea si darul de a da aripi echipei invingatoare. Daca va fi vreo invingatoare.
Astfel, chiar daca se intalnesc echipele de pe locurile 7 si 5, derbiul de sambata este mai tensionat ca niciodata. S-a trecut faza razboiului psihologic, ajungandu-se in pragul unui razboi adevarat, care speram sa se poarte doar pe gazon, nu si in tribune, unde spiritele se incing mult mai repede.