Toata lumea vorbeste despre criza economica mondiala. Este noul bau-bau pe care ordonatorii de credite il scot din maneca in negocierile privind majorarile salariale, reducerile de personal sau pentru a scuza intarzierile unor investitii aflate in derulare. Frica unei incapacitati de plata este folosita ca un paralizant pentru romani. Si se pare ca merge! Guvernul, autoritatile locale, analisti si ziaristi isi dau cu parere despre cum va face fata Romania varfului de criza care se pare ca va veni prin februarie-martie 2009.
Dincolo de temeinicia temerii fata de problemele economice ce au sa vina, trebuie observat faptul ca politicienilor aflati in plina campanie electorala putin le pasa. Nimeni nu vine sa prezinte o analiza a impactului crizei. Dar asta nu-i impiedica sa aiba campanii electorale foarte scumpe.
In dispretul romanilor, care, in fond, sunt alegatorii lor, politicienii au o singura preocupare - sa prinda fotoliul de parlamentar, de unde pot observa sub protectia veniturilor cum criza va da de pamant cu cei care i-au ales.
Nu poti sa sustii ca te gandesti la viitorul "tarisoarei" si, in acelasi timp, sa dai dovada de dispret la adresa romanului care nu stie cum sa-si plateasca facturile la gaz, apa sau curent.
Alegerile parlamentare din acest an stau sub semnul saraciei. Saracia morala si materiala, amandoua deopotriva! Cei bogati vor pleca in vacanta in perioada alegerilor pentru a beneficia de cele patru zile libere - 1 Decembrie, a doua zi dupa alegeri, este zi nelucratoare, asa ca vor ramane sa aleaga viitorul Parlament, pensionarii, somerii si cei din mediul rural. Opulenta afisata in campania electorala s-ar putea sa-i starneasca pe cei care se gandesc de doua ori inainte de a scote portofelul pentru a-i oferi o prajitura copilului. Lor le este teama ca, maine, s-ar putea sa nu mai aiba bani de paine. Politicienii ar trebui sa se gandeasca la asta!