Acum 2004 ani in ieslea Bethleemului se nastea cel care a adus lumii cel mai de seama dar: darul iubirii de aproape, dar care a schimbat din temelii ratiunea de a fi a fiintei umane si a adus speranta mantuirii sufletelor noastre. Mai tarziu, fiul Domnului a adus prin jertfa Sa omului cazut in neascultare, speranta izbavirii din lanturile pacatului si ale mortii, facandu-l nemuritor. Este ceasul iubirii de semeni, al linistii si bucuriei. Este ceasul in care durerile sunt sortite uitarii si lumina Nasterii Mantuitorului se aprinde in fiecare casa.
Acum 15 ani pe strazile Romaniei mureau sute de tineri, copii si varstnici. Mureau, se spune de cinsprezece ani, pentru libertatea noastra pentru al putea venera in libertate pe Cel care se naste in fiecare an odata cu luminile din pomul de Craciun. Mureau pentru un crez, mureau pentru a fi liberi. Adevarurile acestei lumi si tainele Dumnezeiesti pot fi deslusite doar de Cel care a mantuit omenirea de pacatul originar. Dovezi cutremuratoare despre ce s-a petrecut atunci, ascunse de cei care au condus aceasta tara incep sa iasa la iveala.
Sunt oameni care, pentru a accede la puterea lumesca, si-au majit mainile si fetele cu sange. Au pierit de dragul planurilor diabolice ale vandutilor ciumei rosii, tineri nevinovati la Academia Militara, la Otopeni si nu numai. Intrebat fiind ce soarta vor avea supravietuitorii mascrului de la Otopeni, cel care a chemat mania adancurilor de carbune la macelul din Piata Universitatii a raspuns furios: “Cum? Mai sunt supravietuitori?“ Parintii si copii celor ucisi acum cinsprezece ani nu se pot supune legii iubirii de aproape.
Diavolul rosu a avut nevoie de cadavre. si le-a obtinut. A avut nevoie de masacrele din piata Universitatii, facute de cei veniti din adancurile ignorantei si necunoasterii. Si le-a multumit in cadru festiv la Romexpo. Incet adevarurile incep sa iasa la lumina. Cei vestejiti de jale care au pierdut tot ce aveau mai drag nu vor uita, nu pot ierta. Poate doar Dumnezeu in marea sa milostivire ii va ierta pe cei care si-au manjit mainile cu sange de dragul puterii lumesti.