De ceva vreme, finantatorul Universitatii se razboieste cu granzii Capitalei, indeosebi cu cei de la Dinamo, "razboi" purtat verbal, cu atacuri la adresa clubului din Stefan cel Mare, considerat inca unul departamental. Mititelu i-a facut in fel si chip pe cei de la Dinamo, iar meciul din etapa a V-a, Universitatea - Dinamo, 26 august, este deja inflamat, ca sa zic asa. Nu sunt un simpatizant al finantatorului Universitatii si nu agreez modul in care incearca sa-si faca un capital de imagine prin acuzatii care mai de care mai hazardate si mai bombastice... Trebuie insa sa recunosc ca are dreptate! Dinamo, eternul si traditionalul nostru dusman, a fost un club care a pus piedici Craiovei de decenii, campionate in care pur si simplu am fost furati pe fata. Si dupa evenimentele din 1989, "cainii rosii" au continuat sa se ocupe de practici neortodoxe, furandu-ne jucatori s.a.m.d. Un fost jucator oltean, dinamovist in acel campionat - nu spun cine, acum e prin Craiova! - s-a dus la casieria clubului Dinamo sa-si ridice prima pentru castigarea titlului din campionatul 2001 / 2002, dar in loc de banii promisi a primit urmatorul raspuns din partea lui Borcea: "Ce, ba, eu v-am castigat aproape jumatate din meciurile acestui campionat. Am cheltuit bani pentru asta, iar voi aveti tupeul sa veniti acum dupa prime?!". In Romania este insa greu sa produci si probe...
Am intrat recent in posesia unui manuscris al insemnarilor regretatului antrenor Constantin Otet, in care, cel putin de vreo cinci ori, fostul antrenor al Stiintei scrie negru pe alb, cu majuscule: "Dinamo, clubul mafiot!". Ce mai, acesta-i adevarul, dar considerati aceste randuri pamflet!
Sa lasam insa trecutul, sa revenim la oile noastre de astazi. Suporterii olteni tin cu Universitatea si Craiova asteapta cu nerabdare inceperea campionatului Diviziei A. In primele cinci etape avem "privilegiul" sa jucam chiar cu granzii Capitalei, Steaua (a), Rapid (d) si Dinamo (a), aceste partide putand fi considerate derbi. Optimist din fire, Adrian Mititelu spera ca din primele cinci etape, extrem de importante pentru viitorul Craiovei, Universitatea sa obtina 12 puncte. Pe ce se bazeaza afirmatia finantatorului oltenilor? Pe ECHIPA, pe faptul ca jucatorii "canguri", alaturi de "leii" autohtoni, vor gasi solutii sa se bata de la egal la egal cu jucatorii infatuati din Capitala, unii umflati si de presa, pe faptul ca "Ion Oblemenco" va fi cu adevarat al 12-lea "titular" al Universitatii... Oricum, Mititelu a fixat pentru acest sezon obiective de toata lumea dorite: calificarea pentru cupele europene, inscrierea la lupta pentru titlul campionatului! Exista insa lot si buget pentru tinta aceasta indrazneata? Sa uram oltenilor bafta!