Intr-un interviu de acum cativa ani, Aurel Ticleanu afirma ca acea celebra echipa "Craiova Maxima" nu se putea naste si nu putea juca decat la Craiova, echipa acelor ani ramanand in sufletele tuturor suporterilor si acum, dupa atatia ani trecuti de la performantele lor. Si incheia Ticleanu cam asa: "Noi pe teren am fost mari cand am fost impreuna. Ei bine, si acum tot impreuna putem reusi!".
Se referea, desigur, nu numai la experienta celor care, in premiera pentru fotbalul din Romania acelor ani, au ajuns cu Universitatea de doua ori in "primavara" Cupelor Europene (1982, 1983), cat, mai ales, la capitalul de imagine pe care il au fostii fotbalisti ai "Craiovei Maxima". Nici un finantator sau presedinte de club din 1990 incoace nu s-a folosit de acest capital de imagine decat episodic, ca sa zic asa, iar uneori fostii mari fotbalisti au fost manipulati. Este celebru cazul cand Netoiu, cu Ticleanu presedinte, a vrut sa-l dea in judecata pe marele Ilie Balaci! Sau, acelasi "comandant" dicta prin telefon presedintelui clubului ce formatie sa titularizeze antrenorul s.a.m.d.
Acele vremuri s-au dus. Speram! Actualul finantator, care avea 15 ani pe vremea cand Stefanescu si ceilalti jucau semifinala cu Benfica, stie insa foarte bine istoria clubului si a realizat, in timp, imensul capital de imagine pe care-l pot avea acei fosti mari fotbalisti. Acum, la revenirea in Liga I, Mititelu a purces la o stratagema inteligenta, destul de abila. A reusit sa-i convinga, sentimental, pe multi dintre componentii "Craiovei Maxima" sa accepte fel de fel de functii, iar acum ii scoate la inaintare, cum se spune. Daca iese bine, o sa declare ca este meritul lui ca a stiut pe cine sa aduca... bla, bla, bla. Daca iese prost, atunci probabil ca va pasa vina pe spinarea presedintelui, a directorului tehnic, a celorlalti din stufoasa schema anuntata. Proiectul lui Adrian Mititelu este grozav, capitalul de imagine obtinut zilele acestea este urias... Acum ramane ca si celalalt capital, cel financiar, sa fie la inaltimea proiectelor anuntate. "Mingea" este tot la Mititelu!