Incep acest articol prin a ura cititorilor suflet bun si multa sanatate. Trecand la oile noastre, pot sa afirm ca mirii au fost buni, iar oile capiate.
Clujul incurca toata lumea buna a fotbalului si vrea sa devina o forta a provinciei. Felicitari! Dinamo a aflat pe pielea ei acest lucru. Pentru "caini", viitorul suna frumos: au pierdut campionatul. In schimb, Steaua se antreneaza in campionat ruland tot lotul. Cred ca va fi campioana.
Surpriza acestui sezon ramane Sportul. A invins la scor pe Pandurii si cred ca va pune probleme in meciurile care vor urma, cu Dinamo, Steaua si Rapid, pe care chiar trebuie sa le consideram derbiuri. In ceea ce-i priveste pe oltenii nostri de la Targu Jiu, cred ca schimbarea antrenorului nu se face pe intuneric. Pandurii are lotul foarte subtire, dar ma gandesc la prietenul meu Ungureanu ca a mai facut din.... bici si a si pocnit.
Jiul a fost invinsa acasa de Otelul cu 3-0. Petrosenenii cred ca se gandeau mai mult la jocul din etapa viitoare, cu Pandurii Targu Jiu, decisiv pentru ambele combatante pentru ramanerea in Divizia A. Vaslui - Timisoara 1-1, un meci cu probleme din toate punctele de vedere. Vasluiul incearca mentinerea in prima divizie prin toate mijloacele. Dar nu Porumboiu "lucreaza". In schimb, Timisoara cauta, cauta, dar nu gaseste ritmul de invingator pe care il vrea Hagi. Mai cautati!
Trecand la Divizia B, dupa meciul Universitatea - Minerul Motru 0-1 nu am de facut decat o singura remarca: Iarta-i, Doamne, ca nu stiu ce fac, sau iarta-i, Doamne, ca stiu ce fac. Avertizam saptamana trecuta in articolul meu ca alb-albastrii nu vor castiga meciul cu Motru fara probleme. Mare greseala demisia lui Lung si cumulul de galbene de la Giurgiu.
Asa cum anticipam, echipa FC Caracal, in frunte cu Balaci, Nitulescu, Ilinca si primarul Anghel, isi face datoria: 1-0 cu FC Sibiu. Felicitari copiilor-minune pentru victorie! A fost frumos.
In incheiere, cateva cuvinte si despre meciul Stelei cu Middlesbrough. O saptamana a fericirii si pentru fotbal. Steaua demonstreaza ca a devenit o forta in Europa. Vezi altceva decat in campionat: fotbalisti, inventivi chiar, dispusi la efort dublu, se schimba dinamica jocului in timpul meciului, intr-un cuvant, fotbal total. Cred ca trebuie sa avem respect pentru performantele lor si pentru ca au adus inca o echipa in Liga Campionilor. Ca ne place sau nu, trebuie sa ne uitam la televizor. La Steaua.