Pe 15 septembrie 1982, "Craiova Maxima" castiga in fata Fiorentinei lui Antognoni, Passarella, Bertoni cu 3-1. Pe 15 septembrie 2006, "Craiova Minima" reusea un rezultat de egalitate cu Poli Iasi.
Fara alte comentarii, trec direct la subiect, Universitatea - Poli Iasi 3-3. Mi-au lasat un gust amar unele evenimente petrecute dupa acest surprinzator meci. Conducatorii "iubiti" ai Universitatii s-au remarcat iarasi prin prestatii penibile care au fost vazute de o tara intreaga. Fara suparare, dar dupa meciul cu Poli Iasi s-au petrecut unele incidente regretabile, ceea ce ma face sa scriu ca Universitatea Craiova s-a transformat, intr-un fel, intr-un club de... K1! Mititelu, Cristescu si Stinga se "exprima" mai nou prin mijloace specifice sportului de contact. Au fost destul de penibili, mai ales ca incearca sa arunce pisica in alte curti, refuzand sa vada realitatea din propria curte. Mititelu loveste arbitrii, Cristescu pe ziaristi si suporteri, iar Stinga pe un elev, Andrei Ionescu?! Ce a ajuns Craiova!
Ma surprinde nu numai limbajul folosit si unele comentarii facute de presedintele Geolgau, un coechipier de la care aveam pretentii, dar... Cu alta ocazie voi scrie si despre Geolgau. Altfel, am parerea ca fostul arbitru Ovidiu Costesin a pitulat ROAF-ul, ca doar asa as putea intelege de ce se intampla aceste iesiri necontrolate ale unor indivizi care pretind ca reprezinta culorile sfinte ale Stiintei.
Suporterii? Iesirile lor in decor sunt consecinta unor relatii vechi, dar apreciez faptul ca ei au avut curajul sa se destainuie opiniei publice. Si poate asa se va intelege cam ce s-a petrecut de vreo zece ani incoace, cine era in spatelor lor. Ei, suporterii, au fost manevrati si mintiti de indivizi care le-au promis marea cu sarea. Acesti "investitori" din ultimii ani i-au convins pe suporteri ca, daca vin ei in locul lui Arnautu, Ilinca, Netoiu, Craiova se va schimba la fata... Uitati-va numai la ultimele doua sezoane si raspunsurile sunt clare. Trebuie spus adevarul, nu cosmetizat, asa cum se incearca de cei pititi acum in spatele lui Mititelu. Care adevar? Acesti investitori au venit la club doar pentru a avea acoperire pentru matrapazlacurile facute in afara terenului de fotbal, iar unii au fost si politic sustinuti. Nu se poate face performanta numai cu scandal si declaratii sforaitoare. Politica vorbelor goale, cam asta este la Craiova de cativa ani, iar multi au cazut in aceasta plasa mititica... Din pacate, sufera Craiova si simpatizantii acestei iubite echipe deoarece Universitatea este iarasi in mare suferinta de puncte, asa cum a fost si la inceputul campionatului 2004/2005. Este consecinta, cum spuneam, a politicii vorbelor goale.
In vara, Mititelu declara ca ne vom bate de la egal la egal cu granzii Capitalei, cu Steaua, Dinamo... Am vazut meciul Steaua - Rapid 1-1, adica am vazut fotbal. Elevii lui Olaroiu au inceput meciul relaxati dupa senzationalul meci de la Kiev, uitand ca nici in sezonul trecut n-au reusit sa-i invinga pe rapidisti. Duminica seara au fost doua reprize diferite. In prima, scorul ar fi putut sa fie 2-0 pentru Rapid. In repriza a doua, Steaua, cu un om in minus pe teren, a demonstrat ca este o echipa mare. De fapt, lotul pe care il are Olaroiu la dispozitie este valoros. Opinez ca rezultatul de la Timisoara este echitabil.
Pandurii Targu Jiu - Unirea Urziceni 1-0. "Pandurii" aduna puncte grele chiar de la echipele care sunt angrenate in lupta pentru evitarea retrogradarii. Victoria elevilor lui Neagoe a produs demisia antrenorului Costel Orac. Aceste trei puncte sunt mai importante decat un egal cu Rapid sau Dinamo ori CFR Cluj.
Poli Timisoara - CFR Cluj 3-1. Cu aceasta victorie, chiar daca a fost obtinuta in ultimele minute ale intalnirii, cred ca Sorin Cirtu si ai lui elevi au inceput un nou drum. Ii obliga investitia majora de la Poli. Inchei cu speranta ca provincia va pune totusi probleme Capitalei. Din pacate, Craiova este in cadere libera...