Asociatiile de proprietari au cerut Primariei niste garduri ca sa mentina ordinea si disciplina in jurul blocurilor. Drept pentru care vor mai primi pentru inceput vreo trei kilometri de gard si orasul nostru va fi mult mai linistit.
Nu cred ca mai este in oras bloc sa nu aiba in jurul lui un gard. Dupa gard sint diverse masini, produse agricole sau teren viran, dar ce e important e ca exista gardul. Am mai scris despre faptul ca odata la patru ani cineva de la Primarie zice ca scoate gardurile si cotetele si terenurile folosite de agricultorii de la bloc. Rezultatele le vedem cu totii mai multe garduri, ca sa ne aparam de ceva invadatori probabil, ca alta folosinta nu le vad.
In jurul blocurilor ar trebui sa fie iarba si eventual flori. S-ar putea ca pe iarba sa se joace copiii, desi nu vad unde ar fi problema. Ar fi ceva investitori suparati ca nu mai pot pune linga bloc marar si leustean. Din nou e o chestie cu care ne putem obisnui zic eu. Ce frumos ar fi orasul daca toate gardurile astea ar disparea si ar fi iarba si ar avea copii pe unde sa se joace. Asa cum e in toata lumea civilizata, asa cum incepe sa fie si in Romania.
Exista o multime de modalitati de a pastra si ingriji spatiile verzi. Si bineinteles este calea cea mai simpla de a face garduri. Care vedem ca sint ineficiente si atunci or sa trebuiasca din alea cu sirma ghimpata sau electrificate eventual. Ca sa creasca leusteanul virtos.
Fara indoiala ca exista oameni care or sa distruga spatiile verzi. La fel cum distrug si gardurile, nu gardurile ii opresc. Stadioanele romanesti sint printre putinele care mai au garduri si asta nu inseamna ca nu sint pline de maimute urlatoare de s-a speriat si UEFA de ce sint in stare. Asta nu inseamna ca englezii nu au asa ceva, au si ei, dar nu au pus garduri pe stadioane au facut rost de forte de ordine care sa isi faca treaba.
Traiul civilizat incepe de la noi toti. Peste tot asta auzim, garduri, gratii, securitate. Si nu vorbim de banci si de chioscuri, magazine, blocuri. Imaginati-va ca nu ar mai fi gardurile cerute de asociatii sau unde e cazul ar fi garduri vii si orasul ar arata mai omeneste. Poate ca e orasul asta plin de dementi care nu vor decit sa distruga. Gardurile sau gratiile nu ii vor opri, tot vor face ce vor, noi insa cu siguranta vom trai intr-un oras mai urit. Sint o minoritate de fapt, din cauza careia suferim toti. Iar o societate normala are pirghiile necesare pentru a-i opri, platite din bani publici, care ar trebui sa isi faca treaba, nu sa ne recomande sa ne punem gratii.