Primarul Dumitru Nicolae se afla la sfarsit de mandat. Sau poate mai potrivit ar fi sa spun mandate, ca deja a bifat doua si nimeni nu si-a dat seama de acest lucru.

Ce este mai bine? Sa ai un primar care se da cinstit si gospodar sau unul care nu recunoaste ca este hot si puturos? Dumitru Nicolae, in general, nu recunoaste nimic. Cand i se atrage atentia ca, de exemplu, pe strada Brailei, sunt mai multi maidanezi decat contribuabili, Nicolae spune ca nu-i adevarat, lucru care este real, dar nu si dupa ora 22.00. Apoi, cand platititorii de taxe si impozite reclama (la ziare, televiziuni si chiar in justitie) ca isi nenorocesc masinile pe drumurile din Galati, Nicolae scoate rapid din buzunarul de la piept o situatie din care reiese ca sute, poate chiar mii de artere din oras au fost asfaltate, si asta numai in ultimul an. Ascultandu-l pe Dumitru Nicolae, ramai cu impresia ca, in cei aproape opt ani de cand este el primar, s-a turnat atata asfalt incat sa acopere distanta Galati - New York.

Poate ca Nicolae a fost bun ca primar al Galatiului. Am zis poate! In 2000, atunci cand l-a invins pe Eugen Durbaca, poate ca se justifica prezenta lui Dumitru Nicolae la Primarie. Insa cel care va deveni primar in mandatul 2008-2012 trebuie sa aiba o alta viziune asupra administratiei locale, sa stie sa cheltuiasca banii pe care Uniunea Europeana aproape ca ni-i baga pe gat, nu sa se bata cu caramida in piept ca este cinstit si gospodar. Poate nu stiati, dar puscariile sunt pline de oameni cinstiti si gospodari, care nu au avut sansa sa ajunga primari.