Partidele mari din Romania au nevoie de ajutor. Formatiunile care au dominat tara in ultimii ani se afla in mare pericol. Dusmanul gigantilor de pe scena politica nationala este nimeni altul decit George Becali. Asa ca cei care doresc sa-si faca o pila la actualii si la fostii guvernanti nu trebuie decit sa gaseasca o formula de a-i inchide gura "razboinicului luminii" si de a stirpi tot ceea ce inseamna Partidul Noua Generatie.

Este stiut ca in ultima vreme s-a tot vorbit despre faptul ca Alianta D.A. si Partidul Social-Democrat pierd din increderea electoratului. In schimb Partidul Noua Generatie, condus de Gigi Becali, ar primi, in momentul de fata, 16% din voturile elentoratului. Discutiile s-au bazat pe cel mai proaspat sondaj de opinie. Conform datelor din studiul respectiv, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri, democratii si liberalii ar cistiga parlamentarele, dar ar stringe doar 42% din voturi, cu aproape 4% mai putin decit in toamna anului trecut. Si electoratul PSD este in scadere, social-democratii ar reusi sa stringa doar 17,2% din voturile exprimate, fata de 21% in octombrie 2006. In schimb partidul lui Gigi Becali are din ce in ce mai multi sustinatori.

Din punctul meu de vedere lucrurile sint simple. Partidele aflate la guvernare si cele care vor sa revina la putere au doua posibilitati de a scapa de PNG. Prima ar fi sa se roage la Dumnezeu pentru ca Dinamo si Rapid sa rupa in bucati Steaua si apoi sa-l declare pe Becali, printr-un decret prezidential semnat de insusi Basescu, "persona non-grata" pentru fotbalul si politica romaneasca. A doua posibilitate ar fi aceea ca guvernantii sa se apuce serios de munca. In acest fel nici macar "razboinicul luminii" nu ar putea sa comenteze ceva la adresa celor de la guvernare.

Cum cea de-a doua varianta este aproape imposibil de pus in practica de catre cei mai multi dintre politicienii romani, e aproape sigur ca toti liderii partidelor mari din tara vor devenii fani ai echipelor Dinamo si Rapid. Sint convins ca in scurt timp vom avea ocazia sa vedem pe stadioane sectoare special amenajate pentru pesedisti, liberali, democrati, peremisti etc.

In scurt timp Geoana, Boc, Tariceanu, Stolojan si alti grei ai politicii romanesti vor deveni sefii galeriilor rivalelor echipei de fotbal Steaua Bucuresti. Asta pentru ca cea mai buna metoda de a opri cresterea PNG in sondaje este blocarea echipei patronate de Becali in drumul spre marile succese.