Presedintele Traian Basescu a anuntat, extrem de convingator, ca daca "avizul" primit de la consilierii sai de la Cotroceni in legatura cu Hotararea de Guvern privind colegiile uninominale se va dovedi gresit, atunci acestia vor ramane fara loc de munca. Adica ii va demite. Lasam la o parte faptul ca expresia "vor ramane fara loc de munca" este cel putin neeleganta, daca nu rautacioasa, de parca i-ar fi adunat de pe drumuri pe bietii oameni si, acum, ii va lasa tot pe drumuri, pe piata muncii fiind inflatie de juristi.
Problema este ca presedintele a mai facut promisiuni privind decizii capitale pe care urma sa le ia si pe care nu le-a respectat. Sa ne amintim ca a declarat ca va da inapoi casa din strada Mihaileanu, cu toate ca - preciza Basescu la acea vreme - felul cum a pus mana pe casa nu a fost ilegal ci doar imoral. Presedintele nu si-a respectat angajamentul, s-a razgandit si nu a mai returnat nicio casa.
La fel, anul trecut, presedintele anunta, foarte concins, ca demisioneaza in cinci minute daca Parlamentul voteaza pentru suspendarea sa. "In maximum cinci minute de la vot voi demisiona si voi chema in fata electoratului si pe cei care au generat un abuz constitutional prin suspendarea presedintelui, fara ca acesta sa fi incalcat Constitutia", declara Basescu. Suspendarea s-a produs, Basescu n-a demisionat, ceea ce i-a facut pe unii sa creada ca presedintele are memorie scurta, ca nu mai tine minte ce a spus cu numai cateva zile in urma. Doar din aceste doua exemple se poate trage concluzia ca nimic nu ne poate convinge ca Basescu isi va tine cuvantul, de a-i da afara pe juristii incompetenti. Mai ales ca, dupa ce Curtea de Apel a decis sa respinga cererea PRM de suspendare a Hotararii de Guvern privind delimitarea colegiilor uninominale, Basescu isi mentine parerea ca respectivul act normativ are prevederi ilegale.