Nu mai e mult pina la momentul in care se va purta "batalia finala" intre Noua Coalitie si Partidul Democrat, scutul presedintelui suspendat.

Din acest motiv coalitia anti-presedinte se da de ceasul mortii pentru a-l discredita pe Traian Basescu, iar democratii au anuntat natiunea ca si-au propus sa scape tara de sistemul ticalosit sustinut de Tariceanu si "Noua Coalitie".

Un lucru bine stiut intr-un stat democratic e ca fiecare partid are obligatia sa-si urmareasca interesul si sa foloseasca orice instrument legal pentru a-si implini obiectivele. Interesul partidelor parlamentare, cu exceptia PD, e scoaterea din politica a lui Traian Basescu. Si, pentru ca telul coalitiei anti-Basescu sa fie atins, penelistii, pesedistii si pecistii apeleaza la discursuri neortodoxe, dar amuzante din punctul meu de vedere.

Spre exemplu liberalul Teodor Melescanu a spus simbata ca Traian Basescu este in stare sa invrajbeasca o tara intreaga, fara sa inteleaga ca obsesia sa bolnava pentru putere afecteaza grav tara. Nu ma prea pricep eu la combinatii si jocuri de culise, dar stiu ca un om politic nu are voie, daca vrea sa aiba credibilitate, sa arunce cuvinte grele la adresa adversarilor politici care deja se afla la pamint. Liberalului i-a mai ramas sa spuna ca Basescu e nebun si trebuie pus in camasa de forta daca se doreste ca economia tarii sa se dezvolte sanatos.

Mai mult decit atit, au existat si voci liberale care au anuntat ca Elena Udrea si sotul ei incearca sa-i convinga pe afaceristii din Capitala sa doneze bani pentru campania presedintelui suspendat. Asta da bomba. Oricine stie ca o campanie electorala se face cu bani donati/imprumutati de oamenii de afaceri, care apoi au grija sa ceara contracte cu institutiile publice pe sume frumoase. Sau poate ca liberalii, pesedistii, conservatorii si perimistii au organizat campania anti-Basescu cu alocatiile propriilor copii.

Nu doar cei din Noua Coalitie sint amuzanti. Si democratii au lansat zilele trecute citeva declaratii explozive. Spre exemplu liderii PD au anuntat ca la Consiliul National de Coordonare al partidului s-a adoptat in unanimitate o rezolutie prin care se cere dupa referendumul de la 19 mai demisia Guvernului, dizolvarea Parlamentului si convocarea de alegeri anticipate. Romanul are o vorba tare inteleapta: "fraier nu e ala care cere, ci ala care da".

Mesaj pentru cei care vor sa-l suspende pe Basescu: nimeni nu da intr-un ciine deja batut.

Sfat pentru democrati: nu-l mai lasati pe Basescu sa rosteasca cuvintul demisie pentru ca altfel se baga singur in... necaz.