Intalnirea pensionarilor cu ministrul Muncii a reliefat cat de grava este starea de lucruri. Huiduielile la scena deschisa, dar si declaratiile belicoase ale celui care pastoreste Ministerul Muncii si Egalitatii de Sanse au facut inconjurul tarii. Pana la urma nu este vorba despre ceea ce doresc batranii, ci despre felul in care unii au inteles sa-i trateze. Paul Pacuraru ii acuza pe unii politicieni, implicit si pe reprezentantii pensionarilor, ca fac din problemele sociale capital politic. De asemenea ministrul le-a amintit pe un ton politicos ca inca mai este in vigoare Codul penal, asa ca pot fi oricand trasi la raspundere pentru faptul ca aduc lumea in strada.

Toti cei veniti de la sute de kilometri ca sa-l intalneasca pe cel care le-ar putea schimba cat de cat soarta au ramas muti in fata unei asemenea declaratii. Credeau ca mai au macar dreptul de a-si striga nemultumirile. Si au aflat cu stupoare ca nu este chiar asa. Pana una-alta o intrebare, care pare sa nu aiba raspuns, staruie in mintea oamenilor. Cine a saracit Romania? Cine i-a adus pe batrani in situatia de a-si cersi pensiile? Cine a facut ca tara asta sa fie una plina de oameni care nu stiu ce vor pune maine pe masa?

Singura noastra vina este aceea ca ne-am dat seama prea tarziu pe cine am lasat sa ne guverneze. Niste indivizi care si-au impartit tara si au vandut-o pe bucati si care acum vin sa ne explice cat de saraca este Romania si cum nu poate bugetul sa suporte atatea plati catre saraci. Cand primii responsabili de faptul ca multi dintre romani au ajuns pe drumuri, fara locuri de munca si fara bani sunt cei care ne-au condus si ne conduc.

Mai multe intrebari ale batranilor din sala ar fi trebuit sa trezeasca unele constiinte adormite. "De ce exista bani pentru masinile luxoase ale parlamentarilor si nu sunt resurse pentru pensiile noastre?", "Cu ce bani se reface pista lui Tariceanu?", "Cu ce bani si-a facut vila Nastase?" Astea sunt nedumeririle oamenilor. De ce se gasesc bani pentru unele zone in care politicienii au un interes si nu se gasesc pentru ei? Afacerile in stil mare s-au facut intotdeauna pe banii statului.



Mergand pe principiul "statul sunt eu", multi dintre cei care s-au aflat sau sunt la putere au jucat sau joaca in stil mare. Asa au aparut in ograzile lor "subit" cate o vila, cate o masina scumpa din banii care ar fi trebuit sa ajunga in buzunarul pensionarului sau al omului saracit de un sistem bine gandit de cei care stiu sa traga tunuri de miliarde de lei.